Blog

20.Gün İftar Menüsü 2025

Ramazan ayının bereketini ve paylaşmanın mutluluğunu sofralarımıza taşımaya devam ediyoruz. 20. gün iftar menümüzde, deniz ürünlerinden gelen hafiflik ve enfes tatlarıyla harmanlanmış özel bir menü sizleri bekliyor.🧡

20.Gün İftar Menüsü 2025
Paylaş
  • 2B
  • 6
  • Kaydet

📌 Bugünün İftar Menüsü:

Levrek Külbastı Tarifi: İftar sofranızda hafif ama doyurucu bir ana yemek arıyorsanız, levrek külbastı tam da aradığınız tarif! Izgarada veya döküm tavada pişirilen levrek fileto, dışı hafif çıtır, içi ise yumuşacık ve sulu bir kıvamda kalıyor. Balığın doğal lezzetini ön plana çıkarmak için sade baharatlarla marine edilen bu tarif, sağlıklı ve hafif bir iftar seçeneği sunuyor. Yanında enfes patates püresi ile servis edildiğinde lezzeti ikiye katlanıyor! Peki, mükemmel bir levrek külbastı tarifi nasıl yapılır?

Pürüzsüz Patates Püresi Tarifi: Yumuşacık dokusu ve tereyağının verdiği o eşsiz lezzetiyle patates püresi, ana yemeğinizin en güzel eşlikçisi olacak. Kremsi kıvamı ve pürüzsüz yapısıyla sofranıza zarif bir dokunuş katan patates püresi, levrek külbastının lezzetini tamamlayan harika bir garnitür. Tam kıvamında, ipeksi bir patates püresi hazırlamanın püf noktaları neler?

Roka Salatası Tarifi: İftar sofralarında deniz ürünlerinin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri de hafif ve ferahlatıcı roka salatasıdır. Rokanın hafif acımsı tadı, elmanın tatlı ve sulu dokusu ile mükemmel bir denge oluşturuyor. Üzerine eklenen karışık kuruyemişler ve keçi peyniri ise salatayazengin bir aroma katıyor. Pratik ve sağlıklı roka salatası tarifi nasıl yapılır?

Fava Tarifi: Zeytinyağlıların en sevilenlerinden biri olan fava, bakla ezmesi ile hazırlanan, yumuşacık kıvamı ve aromatik tadıyla iftar sofranıza farklı bir dokunuş katıyor. Limon suyu ve zeytinyağıyla tatlandırılan, üzerine kırmızı soğan ve dereotu ile sunulan bu klasik lezzet, özellikle Ege mutfağı tutkunları için vazgeçilmez bir meze. Gerçek bir fava lezzeti için hangi püf noktalarına dikkat edilmelidir?

Sütlü Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi: İftardan sonra hem hafif hem de tatmin edici bir tatlı arıyorsanız, sütlü cevizli kadayıf tam size göre! Tel kadayıfın çıtır dokusu, süt ile birleştiğinde yumuşacık bir hale geliyor ve içindeki ceviz dolgusu sayesinde doyurucu bir tatlıya dönüşüyor. Şerbetli tatlıların hafifletilmiş versiyonu olan bu tarif, Ramazan sofralarına tatlı bir son dokunuş yapıyor. Sütlü cevizli kadayıf tatlısının kıvamını mükemmel hale getirmek için nelere dikkat etmelisiniz?

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Yanlış Telaffuz Edilen Mutfak Terimleri ve Yemekler

Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?

21B Görüntüleme
2 Şef 1 Sohbet - Ali Ronay ve Fehmi Samancı

Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?

12B Görüntüleme
Ünlü Şeflerimize Sorular Sorduk, Samimi Cevaplar Aldık - Maksut Aşkar

Şef Maksut Aşkar’ın bilinmeyen yönleri.

12B Görüntüleme