Herkesin bilmesi gerektiğini düşündüğüm konulardan bir tanesini sizler için paylaşıyorum.
18.08.2018En Lezzetli Et Nasıl Pişirilir?
Lezzetli et pişirmek için kullanılan etin yağlı ve kemikli olması; ayrıca kemiğiyle birlikte pişirilmesi gerekir.
Et ne kadar kalın kesilmiş olursa o kadar iyi olur. Bunun nedeni de etin az pişmesine neden olmasıdır.
Orta pişmiş bir bonfile için en lezzetli pişirme yöntemi, ilk önce etin iki tarafını da 4’er dakika; sonra orta hararette 2’şer dakika pişirmektir. Eti ateşten aldıktan sonra 2 dakika dinlendirip suyunu toparlamasını sağlamanız da bir diğer artı olacaktır.
Etlerin pişirilmeden 2 saat önce dolaptan çıkarılması ve pişirme öncesi iki tarafının da bolca tuzlanması önerilir. Bu işlemi deniz tuzuyla yapmanız daha iyi olacaktır.
Antrikot
Dananın sırt kısmında bulunan ve ızgara için en iyi sonucu veren ettir. Rozbif için de en ideal et antrikottur.
Antrikotu pişirmeden önce oda sıcaklığında bekletmek, tuzlamak ve az pişirmek gerekir.
Kontrafile
Dananın sırtında bulunan hareketli bir kastır ve antrikota göre daha serttir. Az yağlı ve eşit dağılımlı bir yağlanması vardır.
Oda sıcaklığı ve tuzlama kuralı kontrafile için de geçerlidir. Yüksek ateşte pişirilir; ancak çok pişirilmez. Çok pişirmek etin sertleşmesine neden olur.
Dana Bonfile
Sırtın içinde yer alan hareketsiz bir kastır. Yağsızdır, bu yüzden genellikle soslu olarak tercih edilir. Canlı kırmızı ya da açık pembe renkli olmalıdır.
Porsiyonlamak açısından iri olması tercih edilir. Mutlaka kalın kesilmelidir ve fazla pişirilmemelidir.
En risksiz ettir ve her zaman yumuşaktır. Çoban kavurma, saç kavurma veya fırın yemekleri için en garanti ettir.
Oda sıcaklığı ve tuz kuralı bunun için de geçerlidir.
Küşleme - Kuzu Bonfile
Küşleme, kuzu bonfilesinin Gaziantep’teki adıdır.
Sırtın içinde yer alan hareketsiz bir kastır. Yağsızdır, bu yüzden genellikle soslu olarak tercih edilir. Canlı kırmızı ya da açık pembe renkli olmalıdır.
Porsiyonlamak açısından iri olması tercih edilir. Mutlaka kalın kesilmelidir ve fazla pişirilmemelidir.
En risksiz ettir ve her zaman yumuşaktır. Çoban kavurma, saç kavurma veya fırın yemekleri için en garanti ettir.
Oda sıcaklığı ve tuz kuralı bunun için de geçerlidir.
Dana Pirzola
Antrikotun kemikli halidir. Kemikli ve yağlı olması antrikotu lezzetli yapar.
Az pişirmek gerekir ve oda sıcaklığı - tuz kuralı antrikot için de geçerlidir.
Kuzu pirzola servis ediliyorsa; mutlaka çift kalem servis yapılmalıdır.
Dana İncik
Yağlı, kemikli ve ilikli bir ettir. Hayvanın arka ayaklarından çıkar ve kaval kemiğinin çevresinde bulunur.
Tuzlanır ve fırında uzun süre pişirilir. İlk önce 200 santigrat derecede yarım saat, daha sonra 125 santigrat derecede 3 saat pişirilmesi tavsiye edilir.
İtalyanlar inciği domates, soğan, sarımsak, şarap, defne yaprağı ve biberiye ile fırınlayıp; risotto ile servis yaparlar.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?