Kısık Ateş
Blog

Et Suyunun Faydaları Nelerdir?

Et suyu zengin değerleri ve sağlığa destekleriyle sayısız faydaya sahiptir. Hazır et suyu tabletleri yerine evde ilikli, kemikli etlerle hazırlanan et suyu çok daha faydalıdır. Peki, et suyu nasıl yapılır ve nasıl tüketilir? İşte detaylar…

Et Suyunun Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 19B
  • 4
  • Kaydet

Et Suyunun Faydaları Nelerdir?

Et suyu sağlığa faydalarıyla eskiden beri bilinen ve tüketilen bir kaynaktır. Bebek, çocuk ve yaşlıların beslenmesinde sıklıkla yer edinen et suyu, doğal hazırlandığında destekleyicidir. Hazır et suyu tabletleri ne yazık ki sanıldığı gibi faydalı ya da besleyici özelliklere sahip değildir. Hazır et suyu tabletleri yerine evde ilikli, kemikli etlerle hazırlanan et suyu çok daha faydalı, sağlığınız içiniz destekleyicidir. Hazırlayacağınız et sularını küçük kaplarda muhafaza ederek günlük tüketebilir, yemeklerinize ekleyebilir, bebeğinizin beslenmesinde kullanabilirsiniz. Et suyu A, B6, B12, D vitaminleri; demir, magnezyum, çinko, selenyum gibi önemli mineralleri ve Omega 3, Omega 6 yağ asitleri içerir. Et suyu zengin değerleri ve sağlığa destekleriyle sayısız faydaya sahiptir. O zaman gelin et suyunun faydaları nelerdir, öğrenelim.

Kansızlığı önlemeye yardımcı

Et suyu içerdiği yüksek demir oranıyla kansızlık, anemi ve bunlara bağlı gelişen hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Tedavi sürecinde ise destek verir, kan değerlerinin toparlanmasına yardım eder. Et suyu doğal destek verir, her yaş grubu için kansızlığı önlemeye çalışır.

Kalp sağlığını destekler

Kalp ve damar sağlığı için ideal bir besin kaynağı olan et suyu, omega-3 yağlarıyla kalbi korumaya yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri kötü kolesterolü düşürmeye çalışır, iyi kolesterolü dengeler, kalbi koruyarak inme, felç, kalp krizi gibi riskleri düşürebilir.

Saç ve cilt sağlığını destekler

Saç ve cilt sağlığının ihtiyaç duyduğu besin değerinin bir bölümü et suyunda bulunur. et suyu vitamin, mineral, bileşen ve sağlıklı yağlarıyla hem cildi hem saç köklerini beslemeye destek olur, düzenli tüketimde güçlendirmeye yardımcı olur.

Enerji ihtiyacını giderebilir

Et suyu değerli birçok kaynak içerdiği için güne başlarken ihtiyaç duyulan enerjiyi de karşılamaya yardımcı olur. Et suyundaki besinler vücutta enerjiye dönüşerek daha zinde hissettirebilir. Özellikle kas ve kemik sağlığını destekler, daha güçlü ve formda kalmaya yardımcı olur.

Hastalıklara karşı vücut direncini destekler

Et suyu en çok hastalıklara karşı korunmak, vücut direncini artırmak amacıyla tüketilir. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini destekler, daha sağlıklı hissettirmeye çalışır. Bilhassa ek gıdaya geçiş yapan bebek ve çocuklar için doğal koruyuculuk sağlayabilir.

Kas ve kemik sağlığını destekler

Et suyu kas ve kemik sağlığını destekler, kas ağrılarının daha hızlı geçmesine yardımcı olur. Yoğun tempo, stres, fiziksel efor, spor gibi çeşitli sebeplere bağlı kas ağrılarını onarmaya çalışır, ağrıyı dindirmeye destek sağlar. Ayrıca et ve kemik suyu gelişim çağındaki çocukların iskelet sistemini destekler, büyüme sürecine yardımcı olur.

Doğal takviye olabilir

Düzenli tüketilen et suyu doğal takviye rolü üstlenebilir, sağlığınızı destekleyebilir. Kapsül, tablet, sıvı formdaki besin takviyeleri kullanmak istemeyenler için yüksek besin değeriyle doğal koruma sağlayabilir.

Yaşlılık belirtilerini azaltabilir

Et suyu cildi destekleyen bir besin kaynağıdır. Düzenli tüketildiği zaman cilt sağlığını ve erken yaşlanmayı önleyebilir. İçerdiği cilde dost değerler kolajen üretimini destekler, cildin erken kırışmasını önlemeye yardımcı olur.

Et Suyu Nasıl Yapılır?

Evde et suyu yapımı gayet pratiktir. Et ve birkaç sebze ile sağlıklı, besin değeri yüksek, katkısız et suyu elde edebilirsiniz. Et suyunun yapılışı şöyledir;

Et Suyu Nasıl Tüketilir?

  1. Et suyunu bebeğiniz için yaptığınız yemeklerin içeriğine ekleyebilirsiniz.
  2. Her gün bir bardak kadar içebilirsiniz.
  3. Tencere ve fırın yemeklerine ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
  4. Dolma, pilav, çorba gibi et suyu tableti koyduğunuz tüm tariflere ekleyebilirsiniz.
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

26B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

18B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

39B Görüntüleme