Gastronomi alanında farkındalık oluşturmayı ve öğrencileri mesleki anlamda motive etmeyi hedefleyen bu tür etkinliklerle, genç yeteneklerin hayatlarına ilham vermeye ve onların kariyer yolculuklarına değer katmaya çalışıyoruz.
09.04.20257 Nisan 2025 tarihinde, Ağrı Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gastronomi alanında Kısık Ateş Akademi tarafından ilham verici bir etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, Demo Şefi Gülçin Kaya’nın katılımıyla hem bilgilendirici bir seminer hem de uygulamalı bir atölye çalışması düzenlendi.
Seminerin ana teması “Gastronomide Eğitimin Önemi” olarak belirlendi. Demo Şefi Gülçin Kaya, gastronomi eğitiminin sektördeki yeri ve gelişimi üzerine bilgiler verirken, Ar-Ge’nin mutfak sanatlarındaki önemi, sektöre kazandırdığı yenilikçi bakış açıları ve kaliteyi artırmadaki rolü üzerinde durdu. Ayrıca, şeflik mesleğinin gelişen ve çeşitlenen yapısına da dikkat çekerek, özellikle demo şefliği kavramının ne anlama geldiğini ve bu alandaki profesyonel sorumlulukları detaylı bir şekilde öğrencilere aktardı.
Seminerin ardından düzenlenen uygulamalı atölye çalışmasında ise öğrenciler, Gülçin Şef eşliğinde incirli San Sebastian cheesecake hazırladı. Hem teorik bilgilerin pekiştirildiği hem de öğrencilere birebir deneyim kazanma fırsatı sunan bu atölye, büyük bir ilgiyle karşılandı.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.
Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.
Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...