Reşitpaşa’daki bu butik lokantada, tadım menüsüyle Anadolu mutfağını yeniden keşfedeceksiniz. Mutlaka deneyimlemelisiniz!
Keşkek, zerde ve diş kirası gibi gelenekleri mutfaklarında yaşatırken, Anadolu misafirperverliğini de en iyi şekilde hissettiren Herise İstanbul, karı koca olan Şef Asude ve Şef Bahadır tarafından pandemide Kadıköy Kızıltoprak’ta butik bir lokanta olarak kurulmuştur.
Ağırlıklı olarak Ege yemekleri hazırlasalar da, şefler büyürken hayatlarında yer etmiş yemekleri ve Anadolu’nun dört bir yanından tarifleri taze ve mevsimsel ürünlerle yalın bir şekilde sunmaktadır.
Üç yıl boyunca Kızıltoprak’ta hizmet verdikten sonra, uzun bir tasarım sürecinin ardından Reşitpaşa’daki yeni dükkanlarını özenle kurmuş ve ekiplerini de büyütmüşlerdir.
Ahşap dokunun hakim olduğu dekorasyonuyla sade fakat sıcak bir atmosfer sunan restoran, içeri girer girmez konuklarına huzurlu bir ortam sağlamaktadır. Restoranın tüm detayları, konfor ve huzur duygusunu ön planda tutacak şekilde titizlikle düşünülmüştür.
Sadece Tadım Menüsü, Sıfır İsraf
Herise İstanbul’da yalnızca 12 aşamalı bir tadım menüsü sunulmaktadır ve menü sadece rezervasyonlu misafirlere hazırlanmaktadır. Bu yaklaşım, malzeme, zaman ve emek israfını önlemek adına benimsenmiştir.
Tadım menüsü:
Menünün Kalbi: Keşkek
Restoranın ismini de aldığı keşkek, menünün en özel ve vazgeçilmez lezzetidir. Sadece kendi hazırladıkları ilikli kemik suyu, buğday ve dana gerdan eti ile 6 saat boyunca pişirilen keşkek, geleneklere uygun olarak Bahadır Şef tarafından tahta tokmakla dövülerek hazırlanır.
Klasik İzmir Tire düğün keşkeği olarak sunulan bu yemek, ev usulüne uygun şekilde, üzerine zeytinyağında kavrulmuş domates salçası gezdirilerek servis edilir.
Tüm yemekler, şefler tarafından bizzat masaya gelip anlatılmakta; bu da deneyimi kişisel ve unutulmaz hale getirmektedir.
Mevsimsel ve Yerel Ürün Hassasiyeti
Herise İstanbul’da yalnızca mevsiminde bulunan ürünlerle yemek hazırlanmaktadır. Domates, biber, patlıcan gibi sebzeler mevsiminde taze; mevsimi dışında ise kurutulmuş halleriyle kullanılmaktadır. Kullanılan ürünlerin büyük bir kısmı, doğrudan yerel üreticilerden özenle seçilerek temin edilmektedir.
Tüm misafirlerini aynı heyecanla, evlerinde ağırlıyor gibi hissettirdiklerini belirten şefler, en güzel yemekleri pişirip samimi sohbetleriyle tüm misafirlerinin mutlu bir şekilde ayrılmalarını amaçlamaktadır.
Mekanın dekorasyonu, ışıklandırması, müzikleri, masa ve sandalye tasarımları, hatta bergamot kokusu dahi ferahlatıcı bir etki yaratmakta ve misafirlere “iyi ki geldik” dedirtmeyi hedeflemektedir.
Bilgi ve Rezervasyon
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.