Doğu Anadolu’nun en eski lokantalarından biri, tam 64 yıllık, evet evet yanlış duymadınız yarım asırı geçmiş çoktan. Aile Tebriz'den Iğdır'a yerleştiğinde bu işe başlamış. Şimdilerdeyse dedelerinden el alan üçüncü kuşak iş başında.
Sabah çorba servisine başlayan dükkan gece yarısına kadar açık. Lakin sabah gittiyseniz çorba değil, mutlaka bozbaş yemenizi tavsiye ederim.
Bozbaş aynı zamanda Karslıların piti dediği hem Azeri, hem İran hem de bizim kültürümüzde yeri olan bir yemek. Uzun süre alüminyum kupalarda pişen et, safran ve nohut bir tokmak, soğan ve tandır ekmeği ile masanıza geliyor. İsterseniz kupanın içinde et ve nohutu ezip daha sonra da ekmeğe soğanla dürüm ekerek yiyorsunuz. Dilerseniz de ekmeği tabağa parça parça doğrayıp yemeği üzerine döküp beraberce yiyorsunuz.
Adres: Merkez, Söğütlü, İrfan Cd. No:13, 76000 Iğdır Merkez/Iğdı
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.