Şef Usulü

Aioli Sos Nasıl Yapılır?

Aioli sos nedir? Aioli nasıl yapılır? Mayonezden farkı nedir? Hangi yemeklerle iyi gider? Hepsi ve daha fazlası, bu haftaki videomuzda sizi bekliyor!

Aioli Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 63B
  • 207
  • Kaydet

Sarımsak Tutkunlarına Özel: Aioli Sos Nedir, Nasıl Yapılır?

Kısık Ateş Akademi’de bu hafta, sarımsak severleri mest edecek nefis bir tarifle karşınızdayız: Aioli Sos!

Geçtiğimiz hafta, temel malzemeleri çiğ yumurta sarısı ve yağ olan ev yapımı katkısız mayonez tarifini öğrenmiştik. Bu hafta ise o tarifin üzerine aromatik bir dokunuş katıyor ve sarımsak bazlı enfes aioli sosu hazırlıyoruz.

Peki, aioli sos nedir? Aioli nasıl yapılır? Mayonezden farkı nedir? Hangi yemeklerle iyi gider? Hepsi ve daha fazlası, bu haftaki videomuzda sizi bekliyor!

Aioli, özellikle Akdeniz mutfağında sıkça tercih edilen ve başta kızartmalar, deniz ürünleri ve sandviçler olmak üzere birçok tarifin yanında sunulan yoğun aromalı bir sostur. Sarımsaklı yapısıyla fark yaratır ve lezzetleri bir üst seviyeye taşır.

“Aioli sos hangi malzemelerle yapılır?”, “Aioli ile mayonez arasındaki fark nedir?”, “Evde aioli sos yaparken nelere dikkat edilmeli?” gibi sıkça sorulan soruların cevapları için videomuzu izlemeyi unutmayın!

Yorumlar (2)

Gizem Arslan
· 10.03.2022

Lütfen recete de verir misiniz. Ölçülerini bilirsek daha iyi olur genel anlamda tüm tarifler için diyorum. Ve eklemek isterim ki kısık ateş hayat kurtarır elinize emeğinize sağlık

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Gizem Hanım. Aioli Reçetesi: 75 gr sarımsak, 125 ml zeytinyağı, 2 çay kaşığı deniz tuzu. Sarımsakları tuzla püre haline getirin daha sonra havanın içinde yavaş yavaş yağı ekleyip karıştırın ve mayonez kıvamına getirin. Bu aşamaları izlemek için videomuza göz atabilirsiniz 👍😊 Sevgiler.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme