- Şef Usulü
- Kemik ve Sebze Suları
- Cort Bulyon Nasıl Yapılır?
Cort Bulyon Nasıl Yapılır?
Cort Bulyon, ekşimtırak lezzetiyle sebze suyu benzeri bir aromatik sıvıdır. Peki, cort bulyon nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
01.05.2020
- 18B
- 105
- Kaydet
Cort Bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?
Cort Bulyon, tam olarak Türkçeye çevrilemeyen, bir nevi sebze suyu olarak tanımlanabilecek bir aromatik sudur. Cort Bulyon’u diğer sebze sularından ayıran en büyük özellik, ekşimtırak bir tada sahip olmasıdır. Bu özgün tadın kaynağı ise fermente üzüm suyu ve limon suyunun baskın olarak kullanılmasıdır.
Lezzetli cort bulyon suyunun içerisinde genellikle; su, fermente üzüm suyu, tane karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı, limon suyu, taze kekik, sarımsak ve soğan gibi renk vermeyen sebzeler bulunur. Ancak bu malzemelerle sınırlı kalmayıp, ilave aromatik sebzelerle de çeşitlendirebilirsiniz.
Cort Bulyon yapımı oldukça basit ve sade bir işlemdir. Deniz mahsullü yemekler ve sebze pişirme gibi tariflerde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca, et ve kemik sularına oranla sadece yaklaşık yarım saat içinde hazırlanabilir!
Lezzet katmak için mükemmel bir seçenek olan cort bulyonu deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın! 😊
Şimdi, sizleri uzman şefimiz Fehmi Samancı ile ayrıntılı bir şekilde izlemeniz için baş başa bırakıyoruz!

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!