Şef Usulü

Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dana Blanquette ile lezzetli ve şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Dana Blanquette (veya Fransız Yahnisi) nasıl yapılır?

Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 28B
  • 187
  • Kaydet

Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) Tarifi: Fransız Mutfağının Efsanevi Yemeği

Bugün, son derece lezzetli ve doyurucu bir yemek olan Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Dana Blanquette (Blanket) nedir? Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeğinden biri olan Dana Blanquette, genellikle beyaz et suyu ve aromatik garnitürlerle pişirilen bir ana yemektir. Dana, kümes hayvanları, balık, tavşan, kuzu hatta sebzelerle hazırlanabilir. Bu yemek, mutlaka kremalı bir sos ile servis edilir ve 18. yüzyıldan beri bir Fransız klasiği olarak kabul edilmektedir.

Dana Blanquette (veya Fransız Yahnisi) adı, yemeğin beyaz rengine yakın olmasından kaynaklanmaktadır. Ana malzemeleri ise dana eti, beyaz dana kemiği suyu, beyaz mantar, arpacık soğan ve beyaz kıvam verici velute sostur. Renk ve aroma katmak için soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı ve az miktarda tane karabiber kullanılır.

Fransız yahnisi tarifi nasıl yapılır? Dana Blanquette (Blanket) yemeğinin püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!

Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dana Blanquette ile lezzetli ve şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın! 👨‍🍳👩‍🍳

 

Yorumlar (6)

Hayal Gençoğlu
· 04.12.2020

Harika bir şefsin 🧿❤️

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çoook teşekkür ederim... 😊🙌

Barrie Cradshaw
· 07.12.2020

Akşam bu tarifi yapacagım 😄

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın 😄

Bahar Sever
· 10.12.2020

Servisi de tadı da muhteşem. Teşekkürler şefim 🙏

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Beğenmene çok sevindik, ellerine sağlık 🤩🤩👏👏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme