- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Dana Blanket Fransız Yahnisi Nasıl Yapılır?
Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dana Blanquette ile lezzetli ve şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Dana Blanquette (veya Fransız Yahnisi) nasıl yapılır?
04.12.2020
- 28B
- 187
- Kaydet
Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) Tarifi: Fransız Mutfağının Efsanevi Yemeği
Bugün, son derece lezzetli ve doyurucu bir yemek olan Fransız Usulü Dana Blanquette (Blanket) tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Dana Blanquette (Blanket) nedir? Fransız mutfağının en meşhur 10 yemeğinden biri olan Dana Blanquette, genellikle beyaz et suyu ve aromatik garnitürlerle pişirilen bir ana yemektir. Dana, kümes hayvanları, balık, tavşan, kuzu hatta sebzelerle hazırlanabilir. Bu yemek, mutlaka kremalı bir sos ile servis edilir ve 18. yüzyıldan beri bir Fransız klasiği olarak kabul edilmektedir.
Dana Blanquette (veya Fransız Yahnisi) adı, yemeğin beyaz rengine yakın olmasından kaynaklanmaktadır. Ana malzemeleri ise dana eti, beyaz dana kemiği suyu, beyaz mantar, arpacık soğan ve beyaz kıvam verici velute sostur. Renk ve aroma katmak için soğan, havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı ve az miktarda tane karabiber kullanılır.
Fransız yahnisi tarifi nasıl yapılır? Dana Blanquette (Blanket) yemeğinin püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilirsiniz!
Fransız mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Dana Blanquette ile lezzetli ve şık sofralar hazırlayabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın! 👨🍳👩🍳

Yorumlar (6)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!