- Şef Usulü
- İleri Kesim Teknikleri
- Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Dana bonfile, etin en değerli ve en yumuşak parçalarından biridir. Peki, bonfile nasıl temizlenir, nasıl porsiyonlanır? Merak ediyorsanız, tüm püf noktalarıyla yanıtları burada!
13.03.2020
- 23B
- 106
- Kaydet
Bonfile Nedir, Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır? - Et Tutkunları İçin Uygulamalı Eğitim
Bu haftaki eğitim videomuz, özellikle et severlerin ilgisini çekecek ve mutfakta daha bilinçli adımlar atmanıza yardımcı olacak önemli bilgiler içeriyor. 😊
Videomuzda;
- Bonfile nedir?
- Hayvanın neresinden elde edilir?
- Nasıl temizlenir ve doğru şekilde porsiyonlanır? gibi merak edilen birçok soruya yanıt veriyoruz.
Çoğu kişi tarafından yanlış bilinen dana bonfile, hayvanın sırt bölgesinden elde edilir. Bu bölüm, en az hareket eden kas grubu olduğundan dolayı yağ oranı düşük, son derece yumuşak ve lezzetli bir ettir. Bu nedenle temizlenmemiş bir bonfilenin doğru tekniklerle hazırlanması ve porsiyonlanması, etin kalitesini doğrudan etkiler.
Eğer siz de et doğrama, temizleme ve porsiyonlama tekniklerini öğrenmek istiyorsanız, bu video tam size göre!
👉 Tüm püf noktalar ve uygulamalı anlatım için videomuzu izlemeyi unutmayın!

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!