Şef Usulü

Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?

Dana bonfile, etin en değerli ve en yumuşak parçalarından biridir. Peki, bonfile nasıl temizlenir, nasıl porsiyonlanır? Merak ediyorsanız, tüm püf noktalarıyla yanıtları burada!

Dana Bonfile Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır?
Paylaş
  • 23B
  • 106
  • Kaydet

Bonfile Nedir, Nasıl Temizlenir ve Porsiyonlanır? - Et Tutkunları İçin Uygulamalı Eğitim

Bu haftaki eğitim videomuz, özellikle et severlerin ilgisini çekecek ve mutfakta daha bilinçli adımlar atmanıza yardımcı olacak önemli bilgiler içeriyor. 😊

Videomuzda;

  • Bonfile nedir?
  • Hayvanın neresinden elde edilir?
  • Nasıl temizlenir ve doğru şekilde porsiyonlanır? gibi merak edilen birçok soruya yanıt veriyoruz.

Çoğu kişi tarafından yanlış bilinen dana bonfile, hayvanın sırt bölgesinden elde edilir. Bu bölüm, en az hareket eden kas grubu olduğundan dolayı yağ oranı düşük, son derece yumuşak ve lezzetli bir ettir. Bu nedenle temizlenmemiş bir bonfilenin doğru tekniklerle hazırlanması ve porsiyonlanması, etin kalitesini doğrudan etkiler.

Eğer siz de et doğrama, temizleme ve porsiyonlama tekniklerini öğrenmek istiyorsanız, bu video tam size göre!

👉 Tüm püf noktalar ve uygulamalı anlatım için videomuzu izlemeyi unutmayın!

 

Yorumlar (4)

Süleyman Demirel
· 18.03.2020

Elinize sağlık

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Yasin BOSNALI
· 18.04.2020

Merhaba. Pişirme teknikleri ilgili de videolarınızı bekliyoruz🙏

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
esra başak
· 19.04.2021

👏ellerinize sağlık

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Rica ederiz, sevgiler 👏🤩🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme