- Şef Usulü
- Kemik ve Sebze Suları
- Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Yemeklerin lezzetini zenginleştirmenin en basit ve pratik yollarından biri de güçlü protein deposu olan dana kemik suyundan geçer. Dana kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyu nerelerde kullanılır?
03.04.2020
- 26B
- 121
- Kaydet
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerin ardından, her geçen gün profesyonelleşmeye başladığınıza olan inancımız tam. Bu sebeple, şimdi yavaş yavaş kemik ve sebze suları yapımına geçiş yapabiliriz.
Mutfakların temel yapı taşlarından biri olan et suları, yemeklerin lezzetini zenginleştirmenin en pratik yollarından biridir. Güçlü bir protein kaynağı olan dana kemik suyu, mutfağınızda vazgeçilmez bir yer edinebilir. Hazır kemik suyu bulmak oldukça kolay olsa da, kendi kemik suyunuzu evde yaparak, yemeklerinize benzersiz bir tat katabilirsiniz. Bu, özellikle profesyonel mutfaklar için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.
Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır? ve Dana Kemik Suyu Nerelerde Kullanılır? gibi soruların cevabını tam olarak bu videoda bulacaksınız. Ayrıca, kemik suyunun nasıl saklanacağına dair pratik bilgiler de videomuzda yer alacak.
Şimdi sizleri, uzman şefimiz Fehmi Samancı ile baş başa bırakıyoruz. 😊👇

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!