Şef Usulü

Dana Yanak Nasıl Yapılır?

Breze tekniğiyle dana yanak nasıl pişirilir? Nelere dikkat etmeniz gerekir? Dana yanak tarifinin püf noktaları nelerdir? Hepsini ve daha fazlasını videomuzda bulabilirsiniz! 👇

Dana Yanak Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 21B
  • 135
  • Kaydet

Breze Tekniği ile Dana Yanak Tarifi: Şef Fehmi Samancı’dan Püf Noktalar ve Detaylar

Tüm püf noktalarına değinerek, Kısık Ateş Akademi’de yalnızca sizlere özel tariflerle devam ediyoruz! Geçtiğimiz hafta Breze tekniği ile kuzu incik tarifini paylaşmıştık. Şef Fehmi Samancı’nın anlatımıyla, bu teknik sayesinde yemeğinizi nasıl daha lezzetli ve sindirilebilir hale getirebileceğinizi öğrenmiştik. Eğer kaçırdıysanız, Şef Usulü videoları üzerinden tüm içeriklerimize kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu hafta ise, aynı tekniği kullanarak, dana etinin en lezzetli parçalarından biri olan dana yanak tarifini sizlerle paylaşacağız. Breze tekniğiyle dana yanak nasıl pişirilir? Nelere dikkat etmeniz gerekir? Dana yanak tarifinin püf noktaları nelerdir? Hepsini ve daha fazlasını videomuzda bulabilirsiniz!

Breze tekniği nedir ve nasıl uygulanır? Bu pişirme yöntemi, özellikle restoran mutfaklarında, özenli ve emek dolu bir teknik olarak ön plana çıkar. En önemli özelliği, pişirilen yemeğin ocakta başlayıp fırında sonlanmasıdır. Bu teknik, taze etler, sakatatlar, kümes hayvanları ve sebzeler üzerinde sıklıkla kullanılır. Amacı, yemeği daha sindirilmesi kolay hale getirmek, bakterilerden arındırarak güvenliğini sağlamak ve lezzetini geliştirmektir.

Peki, restoran mutfakları dışında da Breze tekniğini uygulayabilir misiniz? Kesinlikle! Hem de mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Dana yanak tarifini öğrenmek ve Breze tekniği ile mükemmel pişirme ipuçları almak için videomuzu hemen izleyin. Yavaş pişirme ile nasıl lezzetli ve güvenli yemekler hazırlayacağınızı keşfedin! 👇

 

Yorumlar (4)

Mesude gülhanMaraş

Hemen yapacagim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

👍👍😊

bahar özer
· 01.09.2021

fermente üzüm suyunu nerden alıcağız

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, fermente üzüm suyu aslında şaraptır. Alkolsüz bir ürün kullanmayı düşünürseniz de yerine kırmızı veya beyaz üzüm suyu, kırmızı veya beyaz şarap sirkesi tercih edebilirsiniz. Birçok süper marketten rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme