- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Dana Yanak Nasıl Yapılır?
Dana Yanak Nasıl Yapılır?
Breze tekniğiyle dana yanak nasıl pişirilir? Nelere dikkat etmeniz gerekir? Dana yanak tarifinin püf noktaları nelerdir? Hepsini ve daha fazlasını videomuzda bulabilirsiniz! 👇
20.11.2020
- 21B
- 135
- Kaydet
Breze Tekniği ile Dana Yanak Tarifi: Şef Fehmi Samancı’dan Püf Noktalar ve Detaylar
Tüm püf noktalarına değinerek, Kısık Ateş Akademi’de yalnızca sizlere özel tariflerle devam ediyoruz! Geçtiğimiz hafta Breze tekniği ile kuzu incik tarifini paylaşmıştık. Şef Fehmi Samancı’nın anlatımıyla, bu teknik sayesinde yemeğinizi nasıl daha lezzetli ve sindirilebilir hale getirebileceğinizi öğrenmiştik. Eğer kaçırdıysanız, Şef Usulü videoları üzerinden tüm içeriklerimize kolayca ulaşabilirsiniz.
Bu hafta ise, aynı tekniği kullanarak, dana etinin en lezzetli parçalarından biri olan dana yanak tarifini sizlerle paylaşacağız. Breze tekniğiyle dana yanak nasıl pişirilir? Nelere dikkat etmeniz gerekir? Dana yanak tarifinin püf noktaları nelerdir? Hepsini ve daha fazlasını videomuzda bulabilirsiniz!
Breze tekniği nedir ve nasıl uygulanır? Bu pişirme yöntemi, özellikle restoran mutfaklarında, özenli ve emek dolu bir teknik olarak ön plana çıkar. En önemli özelliği, pişirilen yemeğin ocakta başlayıp fırında sonlanmasıdır. Bu teknik, taze etler, sakatatlar, kümes hayvanları ve sebzeler üzerinde sıklıkla kullanılır. Amacı, yemeği daha sindirilmesi kolay hale getirmek, bakterilerden arındırarak güvenliğini sağlamak ve lezzetini geliştirmektir.
Peki, restoran mutfakları dışında da Breze tekniğini uygulayabilir misiniz? Kesinlikle! Hem de mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
Dana yanak tarifini öğrenmek ve Breze tekniği ile mükemmel pişirme ipuçları almak için videomuzu hemen izleyin. Yavaş pişirme ile nasıl lezzetli ve güvenli yemekler hazırlayacağınızı keşfedin! 👇

Yorumlar (4)
fermente üzüm suyunu nerden alıcağız
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!