- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- Dolma İçi Nasıl Yapılır?
Dolma İçi Nasıl Yapılır?
Orijinal zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
13.08.2021- 21B
- 113
- Kaydet
Özellikle yaz mevsiminde biberden patlıcana, kabak çiçeğinden asma yaprağına taptaze sebzelerle hazırlanan dolmalar sofralarımızda en güzel haliyle yerini almaya devam ediyor. Tadına doyum olmayan bu dolmaları lezzetli kılansa onların iç harcıdır. Etli zeytinyağlı, salçalı salçasız gibi çeşitlerle damak zevkinize göre kolayca iç harçlar hazırlayabilirsiniz.
Her ne kadar yörelere göre değişkenlik gösterse de dolma harcının ana malzemelerini; pirinç, soğan, çam fıstığı, kuş üzümü, dolmalık fıstık ve aromatik baharatlar oluşturmaktadır.
Bu son derece lezzetli iç harç ile her tür sebzenin içini doldurabilir veya zeytinyağlı sarma yapımında kullanabilirsiniz.
Bugün de bu malzemeleri bir araya getirerek sizlere harika bir dolma harcı hazırlayacağız. Geleneksel Türk mutfağının en önemli klasik lezzetlerinden biri olan sarma ve dolma yapımında kullanılan iç harcın yapılışını ve orijinal tarifini sizler için derledik.
Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuza bir tıkla ulaşabilir, merak ettiğiniz sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık 😊
Geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!