- Şef Usulü
- Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Şef Usulü
Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
Ekmek için doğal bir mayalayıcı olan ekşi maya nasıl hazırlanır? Ekşi maya hazırlamanın püf noktaları hakkında bir fikriniz var mı?
06.04.2020
Paylaş
- 19B
- 234
- Kaydet
Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?
- 1:1 oranında dilediğiniz çeşit un ve eşit miktarda içme suyunu hazırlayın.
- 1:1 oranında un ve içme suyunu karıştırma kabına ilave edin ve yoğun bir kıvama gelene kadar yoğurarak karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kavanoza ilave ettikten sonra kapağını sıkıca kapatın.
- Mayanın 3 günlük bekleme süresinde ışık almayan bir noktada durması ve kavanozun kesinlikle hareket ettirilmemesi gerekmektedir.
- Mayanın bekleme süresinde hem kabaracak hem de baloncuklar oluşturacaktır. 3 günlük dinlenme sürecinden sonra hazır hale gelecektir.
Püf Noktaları:
Dilediğiniz her çeşit unu aynı yöntem ile kullanarak maya elde edebilirsiniz.
Hazırlayacağınız un ve su karışımına uygun ölçüde bir kavanoz dinlenme süresi 3 gün olacaktır.

Elif Çıtak
Şef
Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni

Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef

Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef

Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!