Şef Usulü

Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?

Fas usulü tavuk yahni (tagine) tarifi nasıl yapılır? Hangi baharatlar kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını videomuzda bulabilirsiniz. 👇

Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 19B
  • 174
  • Kaydet

Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine) Tarifi: Kuzey Afrika'nın Efsanevi Lezzeti

Bugün, Fas’tan Tunus’a uzanan belki de daha önce hiç duymadığınız son derece lezzetli bir tarif ile karşınızdayız! Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine), bu coğrafyanın zengin mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Ve tabii ki orijinal reçetesini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tagine (Tajin) nedir? Kısaca bahsedecek olursak, Tajine, Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biridir. Ancak, tagine aslında bir yemeğin ismi değil, Türk mutfağındaki güvece benzer şekilde, pişirme için kullanılan kaplara verilen genel bir isimdir. Tajine kapları, yemeklerin sulu ya da kuru olmasına bağlı olarak farklı boylarda ve genellikle bakır malzemeden yapılır. Bu kaplarla yemekler pişirilir ve servis edilir.

Tajine (tagine) kabınızın olmaması, bu lezzetli tarifi yapamayacağınız anlamına gelmez! Tajin kabı yerine, evlerimizde sıkça kullandığımız bakır tencere veya güveç kapları ile de mükemmel bir tavuk yahni yapabilirsiniz. 😉

Fas usulü tavuk yahni (tagine) tarifi nasıl yapılır? Hangi baharatlar kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını videomuzda bulabilirsiniz. 👇

 

Yorumlar (8)

Hayal Gençoğlu
· 15.12.2020

Süpersiniz şefim öğrenmek istediğim her şeyi siz den dinleyerek çok daha iyi anlıyorum sizi seviyorum ❤️🌹

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çok teşekkür ederim Hayal'ciğim, başarılar 🙏🌟🙏🌟

Hatice Yılmaz
· 17.12.2020

emeginize saglik yeni tariflere her zaman açığım teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Biz teşekkür ederiz 😅🙏🤗

ÜmranYılmaz
· 27.03.2021

Emeğinize sağlık bugün yaptım sadece safran yoktu ama çok lezzetli oldu bayıldım

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Önemli olan beğenmeniz, ellerinize sağlık 🙏🤩😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme