- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Fas Usulü Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?
Fas usulü tavuk yahni (tagine) tarifi nasıl yapılır? Hangi baharatlar kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını videomuzda bulabilirsiniz. 👇
11.12.2020
- 19B
- 174
- Kaydet
Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine) Tarifi: Kuzey Afrika'nın Efsanevi Lezzeti
Bugün, Fas’tan Tunus’a uzanan belki de daha önce hiç duymadığınız son derece lezzetli bir tarif ile karşınızdayız! Fas Usulü Tavuk Yahni (Tagine), bu coğrafyanın zengin mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Ve tabii ki orijinal reçetesini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Tagine (Tajin) nedir? Kısaca bahsedecek olursak, Tajine, Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biridir. Ancak, tagine aslında bir yemeğin ismi değil, Türk mutfağındaki güvece benzer şekilde, pişirme için kullanılan kaplara verilen genel bir isimdir. Tajine kapları, yemeklerin sulu ya da kuru olmasına bağlı olarak farklı boylarda ve genellikle bakır malzemeden yapılır. Bu kaplarla yemekler pişirilir ve servis edilir.
Tajine (tagine) kabınızın olmaması, bu lezzetli tarifi yapamayacağınız anlamına gelmez! Tajin kabı yerine, evlerimizde sıkça kullandığımız bakır tencere veya güveç kapları ile de mükemmel bir tavuk yahni yapabilirsiniz. 😉
Fas usulü tavuk yahni (tagine) tarifi nasıl yapılır? Hangi baharatlar kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabını videomuzda bulabilirsiniz. 👇

Yorumlar (8)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!