Şef Usulü

Fırında Bonfile Nasıl Yapılır?

Bonfile, yumuşak dokusu ve soslarla zenginleşen lezzetiyle fırında pişirme tekniğine en uygun etlerden biridir. Fırında mühürlenmiş bonfile nasıl yapılır, et pişirmenin püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar burada!

Fırında Bonfile Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 20B
  • 181
  • Kaydet

Fırında Pişirme Tekniklerine Giriş: Mühürlenmiş Bonfile Nasıl Fırında Pişirilir? 🥩🔥

Bu haftaki videomuzda, mutfağın en temel ve etkili yöntemlerinden biri olan fırında pişirme teknikleri üzerine odaklanıyoruz.

Peki, fırında pişirme tekniği nedir, ne işe yarar ve diğer pişirme yöntemlerinden farkı nedir? Tüm bu soruların cevabını, bonfile etinin mükemmel yapısıyla örnekleyerek sizlere sunuyoruz.

Bonfile eti, yumuşak dokusu ve farklı soslarla zenginleştirilebilen yapısıyla, fırında pişirme yöntemini en iyi yansıtan et çeşitlerinden biridir.

Bu videoda, bonfileyi bütün halde nasıl mühürleyeceğinizi, ardından fırında nasıl pişirileceğini ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken püf noktalarını adım adım paylaştık.

Etin lezzetini artıran basit ama etkili dokunuşlar sayesinde, sofranıza şef dokunuşu katmak artık çok kolay.

Eğer siz de bir eti dışı kızarmış, içi sulu ve yumuşak bir şekilde servis etmek istiyorsanız, bu teknikleri mutlaka uygulayın.

Hemen videomuzu izleyin, fırında mühürlenmiş bonfile nasıl yapılır, et pişirmenin püf noktaları nelerdir, hepsini öğrenin. Yanına eşlik eden nefis fırın patates tarifini de kaçırmayın!

 

Yorumlar (4)

ZULIA Muradova
· 20.10.2020

Ellerinize sağlık)

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkür ederiz 👍👍

Meryem Kurt
· 31.10.2020

Orta çok pişmiş olması için kaç dakika pişirmemiz gerek acaba

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, bonfilenin gramajı ve fırın performansına göre değişkenlik gösterse de yaklaşık 45-50 dk. arası etinizi istediğiniz seviyede pişirmiş olursunuz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme