Şef Usulü

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğun her yeri eşit pişsin, içi yumuşacık kalsın istiyorsanız en önemli püf noktası: doğru bağlama tekniği! Hangi ip kullanılmalı, nasıl bağlanmalı ve tavuğa iz bırakmadan pişirilmeli? Hepsi videomuzda sizi bekliyor.

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 24B
  • 168
  • Kaydet

Fırında Nar Gibi Kızaran Bütün Tavuk Nasıl Yapılır? İpiyle Bağlama Teknikleri ve Püf Noktaları 🍗🔥

Bu haftaki videomuzda, özellikle kalabalık sofraların gözdesi olan fırında bütün tavuk tarifine odaklanıyoruz.

Dışı nar gibi kızaran, içi yumuşacık kalan ve her tarafı eşit şekilde pişen bir bütün tavuk hazırlamak sanıldığı kadar zor değil ancak birkaç kritik püf noktası var. En önemli detaylardan biri de tavuğun doğru şekilde bağlanması, yani trussing tekniğidir.

Doğru teknikle bağlanan bir tavuk, fırında hem dengeli pişer hem de formunu korur. Unutmayın, bütün tavuğu profesyonelce bağlamak, mutfakta yetkinliğinizin en güzel göstergesidir!

Peki tavuk nasıl bağlanır, hangi ip kullanılmalı, ip tavuğa iz bırakmamalı için ne yapılmalı?

Tüm bu soruların yanıtı ve çok daha fazlası için videomuzu mutlaka izleyin. 👇

 

Yorumlar (6)

Cafer AYDIN
· 30.10.2020

Hocam.bu ders leri nereden bulabiliriz

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, tüm akademi içeriklerimize Şef Usulü kategorimizden veya Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan anlık ulaşabilirsiniz.

Cafer AYDIN
· 30.10.2020

Ellerine sağlık şefim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkürler... 🙌

ZULIA Muradova
· 13.11.2020

Ekran büyütme çalışmıyor ekran büyümüyor uygulamada bir sorun var galiba

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, uygulamamızda şuan için herhangi bir sorun görünmüyor. Tam olarak ekranı nasıl büyütmek istiyorsunuz? Daha ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olmak isteriz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme