- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuğun her yeri eşit pişsin, içi yumuşacık kalsın istiyorsanız en önemli püf noktası: doğru bağlama tekniği! Hangi ip kullanılmalı, nasıl bağlanmalı ve tavuğa iz bırakmadan pişirilmeli? Hepsi videomuzda sizi bekliyor.
23.10.2020
- 24B
- 168
- Kaydet
Fırında Nar Gibi Kızaran Bütün Tavuk Nasıl Yapılır? İpiyle Bağlama Teknikleri ve Püf Noktaları 🍗🔥
Bu haftaki videomuzda, özellikle kalabalık sofraların gözdesi olan fırında bütün tavuk tarifine odaklanıyoruz.
Dışı nar gibi kızaran, içi yumuşacık kalan ve her tarafı eşit şekilde pişen bir bütün tavuk hazırlamak sanıldığı kadar zor değil ancak birkaç kritik püf noktası var. En önemli detaylardan biri de tavuğun doğru şekilde bağlanması, yani trussing tekniğidir.
Doğru teknikle bağlanan bir tavuk, fırında hem dengeli pişer hem de formunu korur. Unutmayın, bütün tavuğu profesyonelce bağlamak, mutfakta yetkinliğinizin en güzel göstergesidir!
Peki tavuk nasıl bağlanır, hangi ip kullanılmalı, ip tavuğa iz bırakmamalı için ne yapılmalı?
Tüm bu soruların yanıtı ve çok daha fazlası için videomuzu mutlaka izleyin. 👇

Yorumlar (6)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!