Şef Usulü

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Kökeni Fransa’ya dayanan soğan çorbası yapım tekniği ve orijinal reçetesi… Az malzeme ile yapılan, sağlıklı ve lezzetli bir soğan çorbasının yapım aşamalarına dair tüm detayları öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz. 👇

Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 59B
  • 202
  • Kaydet

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi: Tarihi ve Püf Noktaları

Klasik çorbaların en bilinenlerinden biri olan Soğan Çorbası, kökeni Fransa'ya dayanan tarihi bir lezzettir. Antik çağlarda çanaklarda yapılan soğan çorbası, 18. yüzyılda modern Fransa'da şekil almış ve zamanla Fransız mutfağının en ünlü ve önemli çorbalarından biri olmuştur. Dünya çapında farklı kültürlerde yer edinmiş olan bu lezzet, gastronomi dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Lezzetli bir soğan çorbası yapmanın en önemli iki malzemesi ve kriteri vardır: kısık ateşte, şeker kullanılmadan karamelize edilen soğanlar ve iyi bir kemik suyu. Bu iki ana malzeme, çorbanın kremamsı yapısını ve derin lezzetini oluşturur.

Fransız usulü soğan çorbası tarifinde soğanlar nasıl karamelize edilir? Soğan çorbası ne kadar pişirilir? Nasıl servis edilir? ve püf noktaları nelerdir? gibi soruların tüm cevaplarını videomuzda bulabilirsiniz.

Az malzeme ile yapılan, sağlıklı ve lezzetli bir soğan çorbasının yapım aşamalarına dair tüm detayları öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz. 👇

 

Yorumlar (5)

İbrahimÖzkan
· 28.12.2020

Fermante kırmızı üzüm suyu nedir hocam. Şarap diyelim şuna..

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Dijital ortamda resmi olarak bunu telaffuz edemiyoruz maalesef. Ama siz anlıyorsunuz 😁

Aylin Şeker
· 01.01.2021

Her şey çok güzel ancak fermente edilmiş üzüm suyu?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Yani şarap.

Ayşe Özkan yılmaz

Şarap yerine başka ne kullanabiliriz

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme