- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- İncik Yahnisi Nasıl Yapılır?
İncik Yahnisi Nasıl Yapılır?
Haşlama usulü Kuzu İncik Yahnisi nasıl yapılır?
29.01.2021- 12B
- 102
- Kaydet
Farsça bir sözcük olan yahni, Osmanlı mutfağında tencerede “sulu” pişirme yöntemini belirtir. Yahni, kebaplardan sonra neredeyse en çok kullanılan bir pişirme yöntemidir.
Osmanlı dönemine ait yemek kitaplarında hemen hemen her çeşit etin yahnisinin yapıldığı görülür ve günümüzde de zengin Türk mutfağına ait et yemekleri arasında önemli bir yer tutar.
Bugün sizlere padişah sofralarında sıklıkla yer alan haşlama usulü İncik Yahnisi tarifi vereceğiz.
Aromatik baharatlarla lezzetlendirilen ve sebze suyunda ağır ateşte pişirilen bu efsane lezzetin yapım aşamalarına ve püf noktalarına gelin hep beraber göz atalım…
Haşlama usulü Kuzu İncik Yahnisi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Şef Usulü kategorimizden geçmişe ait tüm içeriklerimize ulaşabileceğinizi ve gastronomi alanında her konuda uzman şefimizden destek alabileceğinizi unutmayın!
Geleneksel Türk mutfağının reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Yorumlar (2)
1-Tencerede toplam pişme süresi nedir2-basınçlı tencereyi neden tercih etmediniz?3-sebze suyu hazırlamak için yayınlanan video linkini tuttursaniz
Merhaba, tarifte de belirttiğimiz üzere toplam süre 1-1 buçuk saat ağır ateşte pişirilmesidir. Basınçlı tencereden kastınız düdüklü tencere ise tercih edebilirsiniz bu süreci daha kısaltacaktır, fakat sık sık kontrol etmeniz gerekebilir. Sebze suyu hazırlama videomuza web sitemizden veya Kısık Ateş youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz. 😊
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!