Kısık Ateş
Şef Usulü

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen İrmik Helvası nasıl kavrulur? Pişirme yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 22B
  • 185
  • Kaydet

Helva kelimesi, Arapça tatlı anlamına gelen Hulv’den türetilmiştir. Türk mutfak kültüründe her zaman ilgi gören helva, Osmanlı saray mutfağında da kabul görmüş ve yapıldığı yere ismini vermiştir. Sarayda Helvahane olarak adı geçen eski adıyla Matbah-ı Amire, helvanın yanı sıra tatlıların yapıldığı yer olarak bilinmektedir. Helvahanede; helva, macun, reçel, hoşaf ve şurup gibi ürünler yapılmıştır.

Türk mutfağının geleneksel tatlarından olan ve yemeklerin üzerine tatlı niyetine çokça tercih edilen lezzetlerden helva, yüzyıllardır Anadolu’da sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yerini korumaya devam ediyor. Besleyici ve lezzetli bir besin kaynağı olan helvalara, sadece ülkemizde olmamakla beraber farklı kültürlerde farklı çeşitlerine rastlamak mümkündür.

Türk mutfağında özellikle un helvası ve irmik helvası yaygındır. Temel malzemeleri un ya da irmik, yağ, şeker ve süttür. Yapılan helvalar yörelere göre farklılık gösterse de her biri kendine özgü lezzete sahiptir.

Bugün hep beraber orijinal bir İrmik Helvası tarifi yapmak için karşınızdayız 😊😋

Yapımı oldukça kolay olan irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir?

Bildiğiniz üzere helva kavurmak zaman ve sabır isteyen bir iştir. Kısık ateşte devamlı çevrilerek kavrulan helva çok daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlayan en önemli unsurdur. Bu sebeple herkesin merak ettiği doğru helva nasıl kavrulur? sorusunun cevabına buradan ulaşabileceksiniz.

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen ve hemen hemen herkesin severek yediği irmik helvasının pişirme yöntemlerine ve tüm püf noktalarına, sizler için derlediğimiz videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun…

Geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (6)

Serhat Taş
· 28.08.2021

Miktarlarını yazarmisiniz şefim

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 30.08.2021

Merhaba Serhat, videoya tıklarsan videonun altında detaylı reçeteyi görebilirsin. Ayrıca yazımızın içinde tarif reçetesine yönlendirme olarak linkleme yaptık. Bir başka alternatif olarak da Fehmi Samancı'nın profilinde tarifi bulabilirsin. 👍😊

Naci Aksoy
· 30.08.2021

Şefim ,mumkunse tarifleri verirken malzeme miktarlarinida belirtirmisiniz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 30.08.2021

Merhaba, videomuza tıkladıktan sonra aşağıda detaylı reçeteyi görebilirsiniz. Bir başka alternatif olarak da Fehmi Samancı'nın son paylaşılan tarifine bakabilirsiniz 👍😊

Kenan Aşali
· 07.05.2022

Tarif ölçüleri yok

Kısık Ateş
· 08.05.2022

Merhaba Kenan Bey, videomuza tıklarsanız videonun altında detaylı reçeteyi görebilirsiniz. Ayrıca yazımızın içinde tarif reçetesine yönlendirme olarak linkleme yaptık. Bir başka alternatif olarak da Fehmi Samancı'nın profilinde tarifi bulabilirsiniz. 👍

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

384B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

31B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

24B Görüntüleme