- Şef Usulü
- Türk Mutfağı
- İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Geleneksel tatlılarımızın başında gelen İrmik Helvası nasıl kavrulur? Pişirme yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?
27.08.2021- 22B
- 185
- Kaydet
Helva kelimesi, Arapça tatlı anlamına gelen Hulv’den türetilmiştir. Türk mutfak kültüründe her zaman ilgi gören helva, Osmanlı saray mutfağında da kabul görmüş ve yapıldığı yere ismini vermiştir. Sarayda Helvahane olarak adı geçen eski adıyla Matbah-ı Amire, helvanın yanı sıra tatlıların yapıldığı yer olarak bilinmektedir. Helvahanede; helva, macun, reçel, hoşaf ve şurup gibi ürünler yapılmıştır.
Türk mutfağının geleneksel tatlarından olan ve yemeklerin üzerine tatlı niyetine çokça tercih edilen lezzetlerden helva, yüzyıllardır Anadolu’da sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yerini korumaya devam ediyor. Besleyici ve lezzetli bir besin kaynağı olan helvalara, sadece ülkemizde olmamakla beraber farklı kültürlerde farklı çeşitlerine rastlamak mümkündür.
Türk mutfağında özellikle un helvası ve irmik helvası yaygındır. Temel malzemeleri un ya da irmik, yağ, şeker ve süttür. Yapılan helvalar yörelere göre farklılık gösterse de her biri kendine özgü lezzete sahiptir.
Bugün hep beraber orijinal bir İrmik Helvası tarifi yapmak için karşınızdayız 😊😋
Yapımı oldukça kolay olan irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir?
Bildiğiniz üzere helva kavurmak zaman ve sabır isteyen bir iştir. Kısık ateşte devamlı çevrilerek kavrulan helva çok daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlayan en önemli unsurdur. Bu sebeple herkesin merak ettiği doğru helva nasıl kavrulur? sorusunun cevabına buradan ulaşabileceksiniz.
Geleneksel tatlılarımızın başında gelen ve hemen hemen herkesin severek yediği irmik helvasının pişirme yöntemlerine ve tüm püf noktalarına, sizler için derlediğimiz videomuzdan ulaşabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun…
Geleneksel Türk mutfağının orijinal reçetelerine sahip çıkan Pınar ve Filiz Makarna’ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Yorumlar (6)
Miktarlarını yazarmisiniz şefim
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!