- Şef Usulü
- Tabak Süsleme Sanatı/Food Display
- Jöleleme Teknikleri
Jöleleme Teknikleri
Kısık Ateş Tabak Süsleme Sanatı/Food Display’in ikinci etabıyla karşınızdayım. Jöleleme Teknikleri nelerdir?
30.10.2020- 15B
- 167
- Kaydet
Kısık Ateş Tabak Süsleme Sanatı/Food Display’in ikinci etabıyla karşınızdayım.
Hatırlarsanız geçtiğimiz bölümde Aspik Jöle yapımını göstermiştim. Şimdi de sizlere bu jöleyle yapılan teknikleri en doğru şekilde aktarmaya çalışacağım.
Sebzeler yani garnitürler nasıl jölelenir? Jöleleme öncesi garnitürler pişirilir mi? Doğru jöleleme nasıl ve kaç aşamada tamamlanır…?
Eğer sizlerde görsel yemek şovlarında ne tür teknikler kullanıldığını, jürilerin nelere dikkat ettiğini ve nasıl değerlendirdiğini merak ediyorsanız çok doğru yerdesiniz!
Keyifli seyirler dilerim…
Gelecek bölüm görüşmek dileğiyle, hoşça kalın! 😊
Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!