Şef Usulü

Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?

Denizden sofraya uzanan bu yolculukta, doğru teknikleri ve püf noktalarını öğrendiğinizde dil balığı hazırlamak sizin için çok daha kolay hale gelecek! Dil balığı nasıl pişirilir?

Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 11B
  • 121
  • Kaydet

Yoğun istek üzerine farklı ve çok sevilen bir balık tarifiyle karşınızdayız! Bu haftaki konuğumuz: Lezzetiyle damakları fetheden dil balığı!

Peki, dil balığı nasıl temizlenir? Dil balığı tarifi nasıl yapılır? Ona özel hazırlanan nefis tereyağlı sos nasıl elde edilir? Balığın pişirme sürecinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler? Tüm bu soruların cevabını bulabileceğiniz videomuz sizleri bekliyor.

Videoya geçmeden önce dil balığı hakkında kısa ama ilginç bilgiler verelim: Doğanın zarif yapılarından biri olan dil balığı; yassı ve oval vücudu, kendine özgü yüzeyi ve hafif-sulu beyaz etiyle dikkat çeker. Sindirimi kolay, az kılçıklı oluşu sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenektir. Genellikle dip sularda yaşayan bu balıklar göç etmez ve 20–25 cm boylarında, ortalama 350 gram ağırlığında olur.

🐟 Denizden sofraya uzanan bu yolculukta, doğru teknikleri ve püf noktalarını öğrendiğinizde dil balığı hazırlamak sizin için çok daha kolay hale gelecek!

Yapmanız gereken tek şey; videomuzu dikkatle izlemek ve ardından mutfağa geçip bu lezzeti denemek! Afiyet olsun! 👨‍🍳👇

 

Yorumlar (4)

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Güzel

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkürler 😊👏

Ümit Özhan
· 06.10.2020

Daha sonra Pınar Mezgit filetosuyla bu tarifi denedim bence çok güzel oldu

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

🌟🌟🌟🌟🌟

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme