- Şef Usulü
- Temel Pişirme Teknikleri
- Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?
Kahverengi Tereyağı ve Dil Balığı Nasıl Yapılır?
Denizden sofraya uzanan bu yolculukta, doğru teknikleri ve püf noktalarını öğrendiğinizde dil balığı hazırlamak sizin için çok daha kolay hale gelecek! Dil balığı nasıl pişirilir?
14.08.2020
- 11B
- 121
- Kaydet
Yoğun istek üzerine farklı ve çok sevilen bir balık tarifiyle karşınızdayız! Bu haftaki konuğumuz: Lezzetiyle damakları fetheden dil balığı!
Peki, dil balığı nasıl temizlenir? Dil balığı tarifi nasıl yapılır? Ona özel hazırlanan nefis tereyağlı sos nasıl elde edilir? Balığın pişirme sürecinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler? Tüm bu soruların cevabını bulabileceğiniz videomuz sizleri bekliyor.
Videoya geçmeden önce dil balığı hakkında kısa ama ilginç bilgiler verelim: Doğanın zarif yapılarından biri olan dil balığı; yassı ve oval vücudu, kendine özgü yüzeyi ve hafif-sulu beyaz etiyle dikkat çeker. Sindirimi kolay, az kılçıklı oluşu sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenektir. Genellikle dip sularda yaşayan bu balıklar göç etmez ve 20–25 cm boylarında, ortalama 350 gram ağırlığında olur.
🐟 Denizden sofraya uzanan bu yolculukta, doğru teknikleri ve püf noktalarını öğrendiğinizde dil balığı hazırlamak sizin için çok daha kolay hale gelecek!
Yapmanız gereken tek şey; videomuzu dikkatle izlemek ve ardından mutfağa geçip bu lezzeti denemek! Afiyet olsun! 👨🍳👇

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!