- Şef Usulü
- İleri Kesim Teknikleri
- Kalamar Nasıl Ayıklanır?
Kalamar Nasıl Ayıklanır?
Kalamar temizleme, doğru tekniklerle kolayca yapılabilir. Temizlenmesi gereken tek kısımlar içi ve etini saran zar olduğundan, birkaç pratikle bu işlem zahmetsiz hale gelir. İşte adımlar!
27.03.2020
- 30B
- 95
- Kaydet
Kalamar Nasıl Temizlenir? Adım Adım Kalamar Ayıklama Teknikleri ve Püf Noktaları
Bugün, ileri kesim tekniklerinin son bölümünde, kalamar nasıl ayıklanır sorusunun cevabını öğreneceğiz.
Kalamar temizleme işlemi, birçok kişi için göz korkutucu olabilir, ancak doğru tekniklerle oldukça basittir! Kalamarın temizlenmesi gereken kısımlar sadece içi ve etini saran zar olduğundan, birkaç pratikle bu işlem oldukça kolay hale gelir.
Kalamarı temizlemek için 3 temel adımı takip edebilirsiniz:
İlk adım, kalamarın gövdesinden tutarak kafasını ayırmaktır. Bu parça yenilebilir olduğu için atılmamalıdır.
İkinci adım, kalamarın kanatlarını (süzgeçlerini) ayırmaktır.
Son adım, kalamar etini saran zarı temizlemek ve omurgayı çıkarmaktır.
Bu işlemlerden sonra, kalamarın eti tamamen temizlenmiş olacak. Zarları ve omurgayı çıkardıktan sonra kalamar, pişirmeye hazır hale gelir.
Kalamar, farklı pişirme teknikleriyle hazırlanabilir. İster ızgarada, ister kızartarak ya da haşlayarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Tüm detaylar ve adım adım gösterim için videomuzu izlemeyi unutmayın! 👇

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!