Şef Usulü

Kalamar Nasıl Ayıklanır?

Kalamar temizleme, doğru tekniklerle kolayca yapılabilir. Temizlenmesi gereken tek kısımlar içi ve etini saran zar olduğundan, birkaç pratikle bu işlem zahmetsiz hale gelir. İşte adımlar!

Kalamar Nasıl Ayıklanır?
Paylaş
  • 30B
  • 95
  • Kaydet

Kalamar Nasıl Temizlenir? Adım Adım Kalamar Ayıklama Teknikleri ve Püf Noktaları

Bugün, ileri kesim tekniklerinin son bölümünde, kalamar nasıl ayıklanır sorusunun cevabını öğreneceğiz.

Kalamar temizleme işlemi, birçok kişi için göz korkutucu olabilir, ancak doğru tekniklerle oldukça basittir! Kalamarın temizlenmesi gereken kısımlar sadece içi ve etini saran zar olduğundan, birkaç pratikle bu işlem oldukça kolay hale gelir.

Kalamarı temizlemek için 3 temel adımı takip edebilirsiniz:

İlk adım, kalamarın gövdesinden tutarak kafasını ayırmaktır. Bu parça yenilebilir olduğu için atılmamalıdır.

İkinci adım, kalamarın kanatlarını (süzgeçlerini) ayırmaktır.

Son adım, kalamar etini saran zarı temizlemek ve omurgayı çıkarmaktır.

Bu işlemlerden sonra, kalamarın eti tamamen temizlenmiş olacak. Zarları ve omurgayı çıkardıktan sonra kalamar, pişirmeye hazır hale gelir.

Kalamar, farklı pişirme teknikleriyle hazırlanabilir. İster ızgarada, ister kızartarak ya da haşlayarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Tüm detaylar ve adım adım gösterim için videomuzu izlemeyi unutmayın! 👇

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme