Şef Usulü

Karides Bisk/Bisque Nasıl Yapılır?

Deniz ürünlerinin her türlüsünü seven birisiyseniz eğer, bu lezzetli tarife karşı koyamayacaksınız! Karides Bisk nedir, nasıl yapılır? Videomuzda, Bisque tarifi ve tüm yapım aşamaları için detayları bulabilirsiniz.

Karides Bisk/Bisque Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 49B
  • 89
  • Kaydet

Karidesli Bisque/Bisk Tarifi: Deniz Mahsullerinin En Lezzetli Hali

Kabuklu deniz mahsullerinin kabuklarından yapılan yemeklerin, bazen etinden çok daha lezzetli olduğunu söylesek, nasıl tepki verirsiniz? Bizce, vereceğimiz bir tarifle bunu en iyi şekilde ispatlayabiliriz! 😊

Fransızlar, gastronomi kültürünün bir parçası olarak, genellikle çöpe giden malzemeleri en lezzetli şekilde değerlendirmeyi başarırlar. Bugün sizlere vereceğimiz Bisque/Bisk tarifi de tam olarak bunlardan biri. Bu geleneksel Fransız yemeği, deniz ürünlerinin kabuklarından yapılan ve kremamsı kıvamı ile kendine hayran bırakan bir çorba çeşididir.

Bisque (Bisk) nedir? Kısaca açıklayacak olursak, kabuklu deniz mahsullerinden yapılan, kalın ve kremsi bir çorba türüdür. Özellikle karides gibi deniz ürünlerinin kabuklarından elde edilen lezzet, bu yemeği deniz ürünlerini sevenler için vazgeçilmez kılar.

Karidesli Bisque/Bisk tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Bu lezzetli çorbayı sadece karidesle değil, farklı deniz ürünleri kullanarak da yapabileceğinizi unutmayın. Videomuzda, Bisque tarifi ve tüm yapım aşamaları için detayları bulabilirsiniz.

 

Yorumlar (2)

Vedat Ataş
· 18.12.2020

Şefim ölçüleri nereden bulabiliriz? Kaç litre stok kaç gram roux?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Balık Veluté:1.2 l balık suyu120 gr açık sari rouxyeterince tuz ve beyaz biberBalık suyunu bir tencerede ısıtın. Roux’u içine çırparak ekleyin ve hafifçe kaynatmaya devam edin. 30 dakika kısık ateşte kaynatın, gerekirse üzerinde oluşan köpükleri ara ara alın. Süzgeçten geçirin ve tuz, biber ayarını yapın.Bisk için:300 g karides, soyulmuş, temizlenmiş (kabuklarını saklayın)1 adet soğan, ince piyazlık doğranmış30 g tereyağı1 adet sarımsak, ince kıyılmış5 g tatlı toz biber30 g domates salçası60 ml brandi1 litre Balık Veluté300 ml krema, ısıtılmış1’er tutam tuz-karabibertadımlık tabasco sosutadımlık worcestershire sosu30 ml şeri likörüKarides kabuklarını, soğan ile tereyağında soteleyin. Sarımsağı, tatlı toz biberi ve domates salçasını ekleyin. 2-3 dakika pişirin.Brandiyi ekleyin ve deglaze edin. Brandi çekene kadar pişirin. Balık suyunu ekleyin ve 40 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra yaptığınız biski süzgeçten geçirin. Kremayı ekleyin ve hafifçe kaynatmaya devam edin. Karidesleri doğrayın ve biske ekleyin. 1-2 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ayarını yapın. Tabasco sos, worcestershire sos ve şeri likörünü ekleyin.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme