Şef Usulü

Kremalı Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu kremalı brokoli çorbasını diğerlerinden ayıran en önemli fark, sebzelerin soteleme öncesi ve sonrası besin değerlerinin ve renklerinin korunmasına yönelik uyguladığımız özel tekniklerdir. Kremalı brokoli çorbası yapım tekniği ve püf noktaları nelerdir?

Kremalı Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 21B
  • 200
  • Kaydet

Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli

Kısık Ateş Akademi'de her hafta yeni ve farklı konularla karşınızdayız! Bu hafta, kış aylarının en çok tüketilen sebzelerinden biri olan brokoli ile uluslararası standartlarda bir çorba hazırlıyoruz.

Bu kremalı brokoli çorbasını diğerlerinden ayıran en önemli fark, sebzelerin soteleme öncesi ve sonrası besin değerlerinin ve renklerinin korunmasına yönelik uyguladığımız özel tekniklerdir. Ayrıca, çorbanın tat, koku ve lezzet dengesini mükemmel bir şekilde ayarlamak için krema kullanımı çok önemlidir.

Teknikleri doğru bir şekilde kavradığınızda, yalnızca brokoli ile değil, farklı sebzelerle de nefiss çorbalar yapabilirsiniz. Kremalı brokoli çorbası yapım tekniği ve püf noktaları ile ilgili tüm detayları öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun!

 

Yorumlar (24)

Batuhan Güneş
· 02.01.2021

Tadı birdaha içmek için gün saydirirmi

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

O tamamen sizin damak zevkinizle alakalı fakat çok lezzetli bir çorba olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz 😁

Alev Kaya
· 06.01.2021

Brokolilerin Minicik Sapları niye kullanilmiyo. Kesilmese de olmazmi .

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Sapları kullanılabilir fakat rengini daha yeşil tutmak için daha az kullanmanızı öneririz.

Alev Kaya
· 06.01.2021

Ben o kadar kesmedim o sapları çünkü.Blendirda parcalaniyo diye.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Sorun yok 😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme