Şef Usulü

Mayonez Nasıl Yapılır?

Evde mayonez nasıl yapılır? Katkı maddesi kullanmadan mayonez hazırlanabilir mi? Mayoneze hangi aromalar eklenebilir? İşte detaylar...

Mayonez Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 31B
  • 267
  • Kaydet

Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır? Katkısız, Doğal ve Lezzetli Mayonez Tarifi!

Kısık Ateş Akademi’de bu hafta, klasik domates sosun ardından belki de mutfaklarda en çok kullanılan soslardan biri olan mayonez yapımını ele alıyoruz.

Peki, evde mayonez nasıl yapılır? Katkı maddesi kullanmadan mayonez hazırlanabilir mi? Mayoneze hangi aromalar eklenebilir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için hazırladığımız bu öğretici videoda bulabilirsiniz.

Mayonez, dünya mutfağının vazgeçilmez soslarından biridir ve zamanla Türk mutfağında da önemli bir yer edinmiştir. Temel olarak çiğ yumurta sarısı ve yağ kullanılarak hazırlanan bu sos, doğru tekniklerle katkı maddesi olmadan da kıvamlı ve lezzetli hale getirilebilir.

👉 “Mayonez yapmanın püf noktaları nelerdir?”, “Ev yapımı mayonezde hangi yağ tercih edilmeli?”, “Mayoneze sarımsak, limon veya hardal eklenir mi?” gibi sıkça sorulan soruların yanıtları için hemen videomuzu izleyin! 👇

Yorumlar (16)

EniseVreskala
· 05.07.2020

Şimdiye kadar çok yanlış yapıyormuşum, tarifinizi denedim harika bir tat. Çok çok teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Elinize emeğinize sağlık! 🙌🙏😊

Osman Zeybek
· 09.07.2020

Harika.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkürler Osman 😊

Devrim Şakir
· 14.07.2020

yumurta sarısı kosu rahatsız edici olmuyor mu 🤔

Kısık Ateş Akademi

Merhaba Veysel, bu tekniği birebir uygularsan yumurta kokusu ve tadını almazsın. İyi günler. 👨‍🍳

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme