Mayonez Nasıl Yapılır?
Evde mayonez nasıl yapılır? Katkı maddesi kullanmadan mayonez hazırlanabilir mi? Mayoneze hangi aromalar eklenebilir? İşte detaylar...
03.07.2020
- 31B
- 267
- Kaydet
Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır? Katkısız, Doğal ve Lezzetli Mayonez Tarifi!
Kısık Ateş Akademi’de bu hafta, klasik domates sosun ardından belki de mutfaklarda en çok kullanılan soslardan biri olan mayonez yapımını ele alıyoruz.
Peki, evde mayonez nasıl yapılır? Katkı maddesi kullanmadan mayonez hazırlanabilir mi? Mayoneze hangi aromalar eklenebilir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için hazırladığımız bu öğretici videoda bulabilirsiniz.
Mayonez, dünya mutfağının vazgeçilmez soslarından biridir ve zamanla Türk mutfağında da önemli bir yer edinmiştir. Temel olarak çiğ yumurta sarısı ve yağ kullanılarak hazırlanan bu sos, doğru tekniklerle katkı maddesi olmadan da kıvamlı ve lezzetli hale getirilebilir.
👉 “Mayonez yapmanın püf noktaları nelerdir?”, “Ev yapımı mayonezde hangi yağ tercih edilmeli?”, “Mayoneze sarımsak, limon veya hardal eklenir mi?” gibi sıkça sorulan soruların yanıtları için hemen videomuzu izleyin! 👇

Yorumlar (16)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!