- Şef Usulü
- Mutfak Hazırlıkları
- Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Slurry, Roux ve Liaison Kıvam Vericileri mutfakta çorba, sos ve yemeklere kıvam kazandıran önemli yardımcı ürünlerdir. Tüm bu kıvam vericiler nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır? Detayları keşfetmek için hemen tıklayın!
22.05.2020
- 50B
- 142
- Kaydet
Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nedir, Nasıl Yapılır ve Nerelerde Kullanılır?
Mutfakta hazırlanan stok, sos, çorba ve sulu yemeklerin kıvamını ayarlayan yardımcı malzemelere liaisons (bağlayıcılar) denir. Bu terim, genel olarak kıvam vericileri ifade ederken, aynı zamanda yumurta sarısı ve kremanın birleşimiyle elde edilen özel bir bağlayıcıyı da tanımlar.
Roux: Çorba ve soslara yalnızca kıvam kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ekstra lezzet katar. Eşit miktarda un ve yağın pişirilmesiyle hazırlanır. Açık, sarı ve koyu olmak üzere farklı çeşitleri bulunur.
Slurry: Mısır, patates veya buğday nişastasının soğuk suyla karıştırılmasıyla elde edilir. Hızlı kıvam alma özelliği sayesinde yemeklere doğrudan eklenerek pratik sonuç verir. Yemeklerinize lezzet ve kıvam kazandıran bu basit ama etkili bağlayıcılar hakkında daha fazla bilgi için uzman şefimizin videosunu izleyebilirsiniz! 🎥

Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!