Şef Usulü

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?

Slurry, Roux ve Liaison Kıvam Vericileri mutfakta çorba, sos ve yemeklere kıvam kazandıran önemli yardımcı ürünlerdir. Tüm bu kıvam vericiler nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır? Detayları keşfetmek için hemen tıklayın!

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?
Paylaş
  • 50B
  • 142
  • Kaydet

Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nedir, Nasıl Yapılır ve Nerelerde Kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stok, sos, çorba ve sulu yemeklerin kıvamını ayarlayan yardımcı malzemelere liaisons (bağlayıcılar) denir. Bu terim, genel olarak kıvam vericileri ifade ederken, aynı zamanda yumurta sarısı ve kremanın birleşimiyle elde edilen özel bir bağlayıcıyı da tanımlar.

Roux: Çorba ve soslara yalnızca kıvam kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ekstra lezzet katar. Eşit miktarda un ve yağın pişirilmesiyle hazırlanır. Açık, sarı ve koyu olmak üzere farklı çeşitleri bulunur.

Slurry: Mısır, patates veya buğday nişastasının soğuk suyla karıştırılmasıyla elde edilir. Hızlı kıvam alma özelliği sayesinde yemeklere doğrudan eklenerek pratik sonuç verir. Yemeklerinize lezzet ve kıvam kazandıran bu basit ama etkili bağlayıcılar hakkında daha fazla bilgi için uzman şefimizin videosunu izleyebilirsiniz! 🎥

Yorumlar (7)

Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere, teşekkürler Gökçe 👍👩‍🍳

Aynur Kesici
· 18.03.2022

Teşekkür ederiz hocamAllah razı olsun

Ecem Karahan
· 25.05.2020

Ćok çok güzel bide çok seviyorum ♥️

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkürler Ecem 🙏😇

Nihan Münipoğlu
· 20.06.2020

Fehmi şef anlattıkça insanın sabaha kadar dinleyesi geliyor. İnanılmaz şade,akıcı ve öğretici. Çok teşekkürler Kısık Ateş ve Fehmi Samancı🙏🏼

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Nihan, güzel yorumun için çok teşekkür ederiz. Sevgiler 😊🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme