Şef Usulü

Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir ve Tava Sosu Nasıl Yapılır?

Et çeşitleri içinde lezzeti, yumuşaklığı ve farklı soslarla yapılan tarifleri ile özel bir yeri olan bonfile etinin nasıl pişirildiğini merak ediyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre! Bonfile nasıl pişirilir?

Tavada Bonfile Nasıl Pişirilir ve Tava Sosu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 25B
  • 242
  • Kaydet

Bonfile Nasıl Pişirilir? Tavada Bonfile Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları! 🥩

İçi yumuşacık, dışı kızarmış, lokum gibi bir bonfileye kim hayır diyebilir ki? Etin en özel hallerinden biri olan bonfile hem sade hem de çeşitli soslarla buluştuğunda sofralara şıklık ve lezzet katıyor.

Peki, bonfile eti nasıl pişirilir? Tavada bonfile yaparken nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz tüm bu soruların cevabını, et pişirme tekniklerinde uzman olan şefimiz Fehmi Samancı sizler için anlatıyor!

Etin doğru kesiminden mühürleme yöntemine, tavada ideal pişirme süresinden lezzet artıran ipuçlarına kadar her detayı bu videoda bulacaksınız.

Hemen videomuza tıklayın, evde profesyonel şef dokunuşlarıyla bonfile pişirmeyi öğrenin! 👇

 

Yorumlar (9)

Özden Pehlevan
· 24.07.2020

Fermente edilmiş kırmızı üzüm suyu dediğiniz, bildiğimiz kırmızı şarap mı, sirke mi?. Ve şunu sormak isterim; yemekte kullanılan şarap ile içki olan şarap aynı mıdır?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Evet kırmızı şarap. Yemeklik şarap ve içmelik şarap aynıdır. Ama tabi yemekte daha hesaplı olanlar tercih ediliyor. İyi günler.

Özden Pehlevan
· 24.07.2020

Teşekkür ederim 💐

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Yasin BOSNALI
· 09.08.2020

Tavada tavuk videosunda pişme göstergesi için termometre ile iç sıcaklık 65 derece bilgisi mevcut. Bonfile için az, orta ve iyi pişmiş için termometre sıcaklığı ne olmalı bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler🙏😊

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Az pişmiş 55, orta pişmiş 63 ve iyi pişmiş 71 olmalı. Bizler teşekkür ederiz 🙏😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme