- Şef Usulü
- Kemik ve Sebze Suları
- Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
İyi bir kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyu hazırlarken nelere dikkat edilir? Gerçek bir tavuk kemik suyu nasıl yapılır? İşte detaylar...
10.04.2020
- 32B
- 135
- Kaydet
Mutfakların temel yapı taşlarından biri olan et suları, yemeklerimize lezzet katmanın yanı sıra vücudumuza fayda sağlayan önemli unsurlardan biridir. Bu et sularından en çok tercih edilenlerden biri ise tavuk sularıdır. Tavuk suları, yemeklerin tadını zenginleştirmenin ötesinde, güçlü bir protein kaynağı olarak sağlığımıza da katkıda bulunan sihirli bir yapı taşıdır.
Hazır kemik suyu bulmak oldukça kolay olsa da, kendi kemik suyunuzu evde yapmak isteyenler için pratik yöntemler mevcuttur. Bu, sağlığımız açısından en çok tercih ettiğimiz ve yemeklerimize gerçek lezzet katan yöntemlerden biridir!
Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır? ve Tavuk Kemik Suyu Nerelerde Kullanılır? gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu videoda bulabilirsiniz. Ayrıca, tavuk kemik suyunun nasıl saklanacağına dair ipuçları da videomuzda yer alacak.
Şimdi, sizleri eğitimci ve uzman şefimiz Fehmi Samancı ile baş başa bırakıyoruz. Hiç vakit kaybetmeden kollarınızı sıvayın ve dışarıda satılan hazır tavuk sularına meydan okumak için mutfağa adım atın! 😊✨👇

Yorumlar (2)
Tarif yokmu
Merhaba, kullandığınız kemik oranına göre üzerini iki karış geçecek kadar soğuk su ekleyip geniş bir tencerede kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra göz kararı 2'şer 3'er adet havuç, kereviz sapı, defne yaprağı, 7-8 adet tane karabiber, maydanoz sapları vs. ekleyip kısık ateşte ağır ağır kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin. Toplamda yaklaşık 3-4 saat kaynatıp süzün ve videoda anlattığım gibi soğutun. Hepsi bu kadar 👍 Kolay gelsin.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!