Şef Usulü

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?

Tavuk Şinitzel yapmayı öğrenmeye hazır mısınız? Dışarıda yediğiniz şinitzelleri unutun, çünkü bu tarifle çok daha iyisini evde yapmayı isteyeceksiniz! 😉

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 27B
  • 214
  • Kaydet

🍗 Bugün sizlere tavuk yemekleri arasında baş tacı olan nefis bir tarif veriyoruz!

Tavuk Şinitzel yapmayı öğrenmeye hazır mısınız? Dışarıda yediğiniz şinitzelleri unutun, çünkü bu tarifle çok daha iyisini evde yapmayı isteyeceksiniz! 😉

Şinitzel (veya Schnitzel), dövülerek inceltilmiş etin ekmek kırıntılarıyla kaplanıp kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Avusturya yemeğidir. Avrupa kökenli bu fast food türü, özellikle Alman mutfaklarında çok popülerdir.

Tavuk Şinitzel'in dışının kıtır, içinin ise yumuşak ve sulu olması için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Bu adımları doğru uygularsanız, dışarıda yediğiniz şinitzelleri unutur, evinizde profesyonel bir şef gibi yemek yaparsınız. 🍽️

Ve unutmayın! Bu tarifte öğrendiğiniz tekniklerle tavuk, et veya domuz gibi farklı et çeşitleriyle aynı başarıyı yakalayabilirsiniz.

Videomuzda tüm detayları bulabilirsiniz. Şeflik yolunda bir adım daha atmaya hazır mısınız? ‘’Bu işte bi şeflik var’’ 👩‍🍳👨‍🍳 mottosu ile sizleri evde şef olmaya davet ediyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık! 👇

 

Yorumlar (4)

UğurALPAY
· 26.08.2020

Ellerinize sağlık teşekkür ederiz Fehmi Şef...

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Rica ederiz, sizlerin de ellerine sağlık 😄👏

Zeynep Zeynep
· 02.11.2020

Ellerinize sağlık. Yaptım ve çok güzel oldu. Sormak istediğim ertesi güne şinitzeli nasıl ısıtmalıyım. Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, bu tip kızartma yemeklerini yüksek ısılı fırında ortalama 190-200 derecede ısıtabilirsiniz. Ancak kızartmalar ısıtılınca ilk anki tazeliği gibi olmayacaktır. Doğrusu pişirmeden saklamak ve pişirir pişirmez tüketmektir. Elinize sağlık, afiyet olsun.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme