- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Taze Erişte Nasıl Yapılır?
Taze Erişte Nasıl Yapılır?
Geleneksel lezzetlerimizden biri olan ev yapımı erişte makarnası nasıl yapılır? Erişte hamuru hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Erişte kesme teknikleri ve çok daha fazlası için hemen tıklayın!
11.11.2022
- 10B
- 40
- Kaydet
Ev Yapımı Erişte Tarifi: Geleneksel Yöntemlerle Erişte Nasıl Yapılır?
Anadolu’nun en eski mutfak geleneklerinden biri olan erişte, aslında bir çeşit ev yapımı makarnadır. Neredeyse her köyde el emeğiyle hazırlanan erişte, düz şeritler halinde kesilmiş, mayasız ve yumurtalı bir makarna hamuru olarak bilinir. Yıllardır özellikle yaz aylarında kışa hazırlık amacıyla yapılan erişte, bugün hâlâ sofralarımızın vazgeçilmezlerinden.
Evde erişte yapımı sanıldığının aksine oldukça kolaydır. İster sade ister sebzeli olarak hazırlayabileceğiniz bu nefis hamur işi, ıspanaklı, pancarlı, havuçlu gibi renkli ve sağlıklı alternatiflerle de zenginleştirilebilir. Üstelik erişteyi kurutarak uzun süre saklayabilir ya da taze olarak pişirerek hemen tüketebilirsiniz.
Peki, evde erişte nasıl yapılır? Erişte kesmenin püf noktaları nelerdir? Taze erişte ile hangi tarifler hazırlanır? Merak edenler için hem pratik hem de lezzetli bir yumurtalı erişte tarifi hazırladık!
Geleneksel yöntemlerle ev yapımı erişte hamuru hazırlamak ve doğru tekniklerle kesmek için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu yazıda. Ayrıca taze erişte ile hazırlayabileceğiniz Keşli Cevizli Erişte tarifi de sizi bekliyor.
Tüm detaylar ve püf noktaları için aşağıdaki videomuzu izlemeyi unutmayın! 👇

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!