- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Taze Makarna Nasıl Yapılır?
Taze Makarna Nasıl Yapılır?
Taze makarna nasıl yapılır? Taze makarna hamuru nasıl açılır? Taze makarna nasıl yoğurulur? Taze makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Taze makarna nasıl saklanır? 🍝
04.11.2022
- 15B
- 59
- Kaydet
Taze Yumurtalı Makarna Tarifi - Evde Fettuccine ve Daha Fazlası Nasıl Yapılır?
Evde taze makarna yapmak sanıldığından çok daha kolay! Sadece un ve yumurta ile hazırlanan taze makarna hamuru, dilediğiniz şekle sokularak birbirinden lezzetli makarna çeşitlerine dönüşebilir. Özellikle yumurtalı taze makarna, yüksek besin değeri ve kısa pişme süresiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.
Taze makarna, genellikle çok amaçlı un veya İtalyan mutfağında sıkça tercih edilen “00” tipi yüksek glütenli un ile hazırlanır. İçerdiği yumurta sayesinde daha yumuşak bir dokuya sahiptir ve kurutulmuş makarnaya kıyasla çok daha kısa sürede pişer.
Fettuccine, Pappardelle, Tagliatelle ve Lazanya gibi makarna çeşitleri için ideal olan taze yumurtalı makarna, farklı bölgelerde farklı yorumlarla karşımıza çıkar. Özellikle İtalya'nın Fransa sınırına yakın Piedmont bölgesinde, sadece yumurta sarısı ve un ile hazırlanan özel bir makarna türü vardır. Bu özel makarna, tereyağı sosu ve ince dilimlenmiş trüf mantarı ile sunularak bölgenin zengin mutfak kültürünü yansıtır.
Evde taze makarna hazırlamak için ihtiyacınız olan tek şey biraz un, birkaç yumurta ve birkaç püf noktası! 😊
🔍Peki, taze makarna nasıl yapılır?
🔍Evde makarna hamuru nasıl yoğrulur ve açılır?
🔍Taze makarna nasıl saklanır?
🔍 Fettuccine Alfredo taze makarnayla nasıl hazırlanır?
Tüm bu soruların yanıtlarını ve çok daha fazlasını adım adım öğrenmek için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz. Taze yumurtalı makarna yapımının incelikleri, ev yapımı makarna hamurunun kıvamı ve lezzetli bir Fettuccine Alfredo tarifi sizi bekliyor!
Taze Makarna Malzeme Listesi
- 175 g beyaz un
- 75 g semolina
- 1-2 tutam tuz
- 10 adet yumurta sarısı
Taze Makarna Nasıl Yapılır?
- Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın.
- Yumurta sarılarını ortasına koyun ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin.
- Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- İlk hamur parçasını elinizle hafif bastırarak inceltin. Geri kalan hamur parçalarının üzerini kurumaması için bir bez yardımıyla kapatmayı unutmayın.
- Makarna makinesini, bir masaya, tezgaha veya sağlam bir kesme tahtasına sıkıştırın. Kadranı en geniş ayara getirin ve hamuru açmaya başlamadan önce mutlaka makinenizi semolina ile unlayın.
- İlk olarak makinenin en kalın gözünden hamurunuzu iki kez geçirin. Ardından hamurunuza semolina serpin, bu işlemi her aşamada tekrarlayın.
- Daha sonra makinenizin ayarını 2 birim daraltın ve hamurunuzu iki kez bu gözden geçirin.
- En dar ayara ulaştığınızda açtığınız hamuru son olarak 2 kez daha bu gözden geçirin.
- Hamur istenilen inceliğe ulaştıktan sonra diğer hamur parçalarını da aynı sıralamayla açmaya devam edin. Açılan her hamurun kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla düzeltin ve semolina serpin. (videodaki gibi)
- Bu aşamada, yapmak istediğiniz makarna tipine göre hamurlarınızı kesebilirsiniz.
Taze Makarna Nasıl Saklanır?
- Dilerseniz makarnanızı kaynar tuzlu suda yaklaşık 3 dakika haşlandıktan sonra hemen tüketebilirsiniz.
- Makarnanızı daha sonra kullanmak üzere, hava almayacak şekilde porsiyonlayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman donuk olarak kaynar tuzlu suda yaklaşık 2-3 dakika haşlayabilirsiniz.
- Gün içinde pişireceksiniz +4°C‘de muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!