Şef Usulü

Temel Kesim Teknikleri

Kesim teknikleri, her biri farklı yemek ve sunumlara uygun çeşitli yöntemler içerir. Bu teknikleri mükemmelleştirmek için doğru bıçak seçimi oldukça önemlidir. İşte doğru bıçak seçmenin püf noktaları!

Temel Kesim Teknikleri
Paylaş
  • 33B
  • 281
  • Kaydet

Kısık Ateş Akademi hız kesmeden devam ediyor!

3. bölümümüzün konusu: “Temel Kesim Teknikleri”

Bu bölümde, doğru kesim tekniklerinin önemini uygulamalı olarak ele alıyoruz. İşe uygun bıçak seçimi ve sebze, gıdaların eşit ya da farklı boyutlarda nasıl kesileceğini öğrenirken, bu tekniklerin gıdaların eş zamanlı pişmesine olan katkısını vurguluyoruz.

Videomuz, doğru kesim yapmanın püf noktalarını ve iş kazalarını önlemenin yollarını içeriyor.

Her Perşembe yayınlanacak videolarımızla Kısık Ateş Akademi, mutfakta ustalaşmak isteyen herkesi bekliyor!

Yorumlar (4)

ŞuleBabacan
· 15.03.2020

Kesme tahtasını nereden bulabilirimNormal yerlerde bulamıyorum çünkü

Kısık Ateş Akademi

Merhaba Şule, çok yakın zaman içerisinde ''Kısık Ateş Dükkan'' açılıyor, oradan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Takipte kal. 🙏🌟👍😊

Burak Çiftci
· 09.08.2020

Şefin elindeki örnek kesme şemasının özel bir adı var mı? Nerede bulunur?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Burak, kesim teknikleri maketi diye geçiyor fakat Amerika'dan temin etmiş kendisi ve buralarda da hiç rastlamamış. Umarız bulabilirsin, hoşça kal.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme