- Şef Usulü
- Mutfağa Giriş
- Temel Kesim Teknikleri
Temel Kesim Teknikleri
Profesyonel olma yolunda ilerlemek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyoruz! Temel Kesim Teknikleri nelerdir? Doğru bıçak seçmenin püf noktaları nelerdir?
19.02.2020- 31B
- 281
- Kaydet
3. bölümümüzün konusu ise; ‘’Temel Kesim Teknikleri’’
Bu bölümde temel kesim tekniklerinin öneminin dışında uygulamalı olarak sizlere belki de daha önce hiç duymadığınız, karşılaşmadığınız tekniklerden bahsediyoruz.
İşe göre uygun bıçak seçmenin yanı sıra, sebze ve gıdaların eşit boyda veya farklı boyutlarda kesme konusunu işlerken aynı zamanda tam bir profesyonel aşçı gibi, gıdaların eş zamanlı pişmelerine olan katkısının da altını çiziyoruz! Videomuz, doğru koşullarda nasıl kesim yapılabileceği, olası iş kazalarının önüne nasıl geçilebileceği düşünülerek tasarlandı.
Bu bölümde bahsettiklerimizin tamamını teorik olarak öğreneceksiniz; bizler pratik olarak da uygulamalar yaparak tecrübelerinizi geliştirmenizi öneriyoruz.
Unutmayın, sadece bir gastronomi öğrencisi olmanız gerekmiyor, gastronomiye ilgi duyan, hobi olarak yemek yapmayı seven herkesi düşünerek bu eğitimleri düzenliyoruz.
Mutfak eğitimlerinde görülmesi gereken ve mutlaka bilinmesi gereken her konuya sırasıyla yer vermeye devam ederken, profesyonel olma yolunda ilerlemek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini düşünüyoruz! Yapmanız gereken tek şey Kısık Ateş Tv’ye abone olup bildirimleri açmak!
Yorumlar (4)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!