Şef Usulü

Velute Sos Nasıl Yapılır?

Velute sos nedir? Velute sos hangi yemeklere lezzet katar? Beşamel sos ile farkı nedir? Et, tavuk ve balık suyuyla hazırlanan bu özel sosun sırrını merak ediyor musunuz? İşte tüm detaylar...

Velute Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 28B
  • 151
  • Kaydet

Kısık Ateş Akademi’de Bu Hafta: Fransız Mutfağının Temel Soslarından Velouté Sos!

Beşamel sos yapımını anlattığımız geçen haftaki içeriğimizin ardından, bu hafta da 5 ana sos serimize Velouté Sos ile devam ediyoruz.

Peki, Velute (Velouté) Sos nedir? Hangi yemeklerde kullanılır? Nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için detaylıca ele aldık.

Fransız mutfağının temel soslarından biri olan Velouté Sos, genellikle çorbalarda kıvam artırıcı olarak ya da et ve tavuk yemeklerine lezzet katmak amacıyla kullanılır. Beşamel sos ile benzer şekilde meyane ile hazırlanır; ancak aralarındaki temel fark, süt yerine et suyu, tavuk suyu ya da balık suyuyla sulandırılmasıdır.

👉 “Velute Sos nasıl yapılır?”, “Nerelerde kullanılır?”, “Beşamel sos ile farkı nedir?” gibi merak ettiğiniz tüm detaylar, sizler için hazırladığımız öğretici videoda!

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

395B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme