Kısık Ateş
Tarif

Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi

Gnocchi İtalyan mutfağının klasiklerinden bir tanesidir. Patates mantısı olarak da duyabileceğiniz Gnocchi tarifi oldukça pratik ve lezzetlidir... Gnocchi yapımı: pişirme teknikleri ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 22B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g haşlanmış patates
20 g toz parmesan peyniri
50 g un
30 g irmik unu
1/2 adet yumurta sarısı
tuz ve karabiber
1 tutam muskat rendesi
Sosu için:
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml limon suyu
2 dal taze ada çayı
2'şer g tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına haşlanmış ve rendelenmiş patates, parmesan peyniri, un, irmik unu, karabiber, tuz, yumurta sarısı ve rendelenmiş muskatı ilave edin.
  • Malzemeleri karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş mutfak tezgahına alın. Yuvarlayarak silindir haline getirin ve eşit parçalar halinde kesin.
  • Kesilen parçaları çatal yardımıyla yuvarlayarak şekil verin.
  • Gnocchi sosu için tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağına limon suyu, ada çayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. 70-80°C'ye gelen sos hazır olacaktır.
  • Gnocchileri haşlamak için derin bir tencereye kaynar su ilave edin ve içine bir tutam tuz ekleyin.
  • Haşlanan gnocchiler su yüzeyine çıkacaktır.
  • Gnocchileri tavadaki tereyağlı sosa alın ve 1-2 dk kızartın.
  • Servis tabağına alın ve üzerine toz parmesan ilave ederek sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sosisli Milföy Pan Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Deniz Erulgen
· 02.06.2020

Irmik unu dediğiniz nedir? Bildiğimiz irmik değil mi?

Kısık Ateş
· 02.06.2020

Merhaba irmik unu, irmikle aynı şey değildir. Daha çok makarna gibi hamur işleri yapımında kullanılan, normal una oranla dayanıklı ve doğru sonuçlar almanıza yarayan bir üründür.