- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Ankara Tava Tarifi
Tarif
Ankara Tava Tarifi
Lokum kıvamında kuzu incikli Ankara tava tarifi. Arpa Şehriyeli Ankara tava nasıl yapılır?
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 34B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7 g tuz
5 g karabiber
20 g un
4 adet kuzu incik
50 g zeytinyağı
4-5 adet arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
250 ml su
Şehriye Pilavı için:
250 g arpa şehriye
450 ml sıcak su
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tuz ve karabiberi una ekleyin ve karıştırın.
- 2Kuzu incikleri una bulayıp fazla ununu silkeleyin.
- 3Hafif yağlanmış bir tavada inciklerin her tarafını mühürleyin.
- 4Mühürlenen incikleri kabukları soyulmuş arpacık soğan, sarımsak, taze kekik, taze biberiye ve 250 ml su ile 160°C fırında 1,5 saat pişmeye bırakın.
- 5Arpa Şehriye Pilavı için: Bir tencerede arpa şehriyeleri tereyağı ile kahverengi olana kadar kavurun, sıcak su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 6İnciklerin piştiği sudan ekleyip karıştırın ve demlenmeye bırakın.
- 7Sunum olarak bir tabağa arpa şehriye pilavını koyun üzerine pişen kuzu incikleri yerleştirin ve kıyılmış yeşilliklerle sıcak olarak servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?