- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Tarif
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurma tarifi nasıl yapılır? Antep fıstıklı dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 13B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta sarısı
120 g şekersiz Antep fıstığı ezmesi
5 ml vanilya özütü
Nasıl Yapılır?
- 1Kalın tabanlı bir tencerede süt, krema ve toz şekerin yarısını karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
- 2Yumurta sarısı ve şekerin kalan yarısını uçuk sarı bir renk alana kadar çırpın. İçine sıcak sütten 1-2 kaşık ekleyerek hızlıca çırpın. Tenceredeki karışımı çırparken yumurta sarılarını yavaşça tencereye dökün. Ve karıştırarak 5 dakika daha ısıtın, karışım kalınlaşmaya başlayıp 80°C’ye geldiğinde ocaktan alın.
- 3Antep fıstığı ezmesini ve vanilya özütünü ekleyin. Buzluğa girebilecek kare veya dikdörtgen bir kaba aktarın. Oda ısısına geldiğinde buzluğa atın. 30 dakikada 1 buzluktan çıkarıp güçlü bir mikser ile çırpın. Bu işlemi 6-7 kere tekrarlayın. En az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
Not: Karışımın olduğunu anlamak için tencereye metal bir kaşık sokun ve karışım kaşığa yapışıyorsa olmuş demektir.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.