Kısık Ateş
Tarif

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurma tarifi nasıl yapılır? Antep fıstıklı dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
60 g toz şeker
2 adet büyük boy yumurta sarısı
120 g şekersiz Antep fıstığı ezmesi
5 ml vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tencerede süt, krema ve toz şekerin yarısını karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
  • Yumurta sarısı ve şekerin kalan yarısını uçuk sarı bir renk alana kadar çırpın. İçine sıcak sütten 1-2 kaşık ekleyerek hızlıca çırpın. Tenceredeki karışımı çırparken yumurta sarılarını yavaşça tencereye dökün. Ve karıştırarak 5 dakika daha ısıtın, karışım kalınlaşmaya başlayıp 80°C’ye geldiğinde ocaktan alın.
  • Antep fıstığı ezmesini ve vanilya özütünü ekleyin. Buzluğa girebilecek kare veya dikdörtgen bir kaba aktarın. Oda ısısına geldiğinde buzluğa atın. 30 dakikada 1 buzluktan çıkarıp güçlü bir mikser ile çırpın. Bu işlemi 6-7 kere tekrarlayın. En az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Not: Karışımın olduğunu anlamak için tencereye metal bir kaşık sokun ve karışım kaşığa yapışıyorsa olmuş demektir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karpuzlu Dondurma Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kızarmış Dondurma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.