- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Arefe Köftesi Tarifi
Tarif
Arefe Köftesi Tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar lezzetinden söz ettiren arefe köftesi, bir tür içli köftedir. Arefe Köftesi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 27B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kuru soğan
600 g kuzu kıyma
200 g ince bulgur
2 g toz anason
2 tutam toz kakule
100 g ince çekilmiş taze badem
1 tutam toz tarçın
5 g tuz
2 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- 2Kuzu kıymanın 2/3’ü ve doğranmış kuru soğanın 1/2’sini karıştırma kabına alın. İnce bulgur ve anason ilavesiyle yoğurun.
- 320 g tereyağını bir tavada eritin. Kalan kuru soğanları hafif bir renk alana kadar tereyağında soteleyin. Kalan kuzu kıymayı katıp kuru soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
- 4Köftelerin iç harcına çeşni kazandırmak için; kıymalı iç harca toz kakule, ince çekilmiş taze badem, tarçın, tuz ve karabiberi katın.
- 5Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcından küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarladığınız bulgur köftelerinin orta kısmını parmak yardımıyla açın.
- 6Kuru soğan ve baharatlarla birlikte kavurduğunuz kuzu kıymalı iç harcı, köftelerin iç kısmına doldurup, elinizle yuvarlayın.
- 7Hazırladığınız köfteleri derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- 8Kalan tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Suyunu süzdürerek çıkardığınız haşlanmış köfteleri, köpüren tereyağında renk alana kadar kızartın.
- 9Kızaran arefe köftelerini sıcak olarak arzuya göre süzme yoğurt ilavesiyle servis edin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.