Kısık Ateş
Tarif

Arefe Köftesi Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar lezzetinden söz ettiren arefe köftesi, bir tür içli köftedir. Arefe Köftesi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Arefe Köftesi Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kuru soğan
600 g kuzu kıyma
200 g ince bulgur
2 g toz anason
20+80 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 tutam toz kakule
100 g ince çekilmiş taze badem
1 tutam toz tarçın
5 g tuz
2 tutam karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  • Kuzu kıymanın 2/3’ü ve doğranmış kuru soğanın 1/2’sini karıştırma kabına alın. İnce bulgur ve anason ilavesiyle yoğurun.
  • 20 g tereyağını bir tavada eritin. Kalan kuru soğanları hafif bir renk alana kadar tereyağında soteleyin. Kalan kuzu kıymayı katıp kuru soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
  • Köftelerin iç harcına çeşni kazandırmak için; kıymalı iç harca toz kakule, ince çekilmiş taze badem, tarçın, tuz ve karabiberi katın.
  • Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcından küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarladığınız bulgur köftelerinin orta kısmını parmak yardımıyla açın.
  • Kuru soğan ve baharatlarla birlikte kavurduğunuz kuzu kıymalı iç harcı, köftelerin iç kısmına doldurup, elinizle yuvarlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
  • Kalan tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Suyunu süzdürerek çıkardığınız haşlanmış köfteleri, köpüren tereyağında renk alana kadar kızartın.
  • Kızaran arefe köftelerini sıcak olarak arzuya göre süzme yoğurt ilavesiyle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Patatesli Mücver Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Semizotu Soslu Patates Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.