- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Arrabbiata Soslu Spaghetti Tarifi
Tarif
Arrabbiata Soslu Spaghetti Tarifi
Kırmızı şarabın aroması domates ile buluştu... Arrabbiata sos tarifi nasıl yapılır? Arrabbiata soslu spagetti yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 72B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket spagetti makarna
15 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
25 g taze fesleğen yaprağı
3 adet arnavut biberi
35 g domates salçası
1/2 adet limon suyu
50 ml kırmızı şarap
4 adet olgun domates
tuz ve karabiber
10 g toz şeker
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları 5 dakika kadar soteleyin.
- 2Kıyılmış taze fesleğen yaprakları, arnavut biberleri, domates salçasını, limon suyunu, kırmızı şarabı ve doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve toz şekerle lezzetlendirin.
- 3Isıyı orta seviyeye düşürün ve yaklaşık 15 dakika tencerenin ağzı açık şekilde kaynatmaya devam edin. Ateşi kapatıp kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
- 4Bu esnada makarnayı 1,5 litre tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün.
- 5Hazır olan arabbiata sosla güzelce karıştırın, servis tabağında taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?