- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi
Tarif
Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi
Görselliğiyle göz dolduran ve lezzetiyle sofraları taçlandıran Avokado ve Karidesli Bruschetta, hafif ve şık bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir tarif. İtalyan usulü avokado ve karidesli bruschetta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 195
- Kaydet
Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 dilim baget ekmek
100 ml zeytinyağı
250 g Pınar Karides
3 g kırmızı toz biber
5 diş sarımsak
5 g tuz
5 g öğütülmüş tane karabiber
1 adet olgun avokado
100 g toz parmesan peyniri
20 g bal
5 ml balzamik sirke
1 adet kırmızı biber
10 g kuru domates
Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra baget ekmek dilimlerini yerleştirin.
- 2Bir kasede az miktarda zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı çırpıp ekmeklerin her iki yüzünü yağlayın. Ardından 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
- 3Bir tavada 100 ml zeytinyağını ısıtın ve karidesleri pişirmeye başlayın. Kırmızı toz biber, sarımsak, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ortalama 5 dakika pişirin.
- 4Geniş bir kasede; doğranmış avokado, toz parmesan peyniri, rende sarımsak ve balı ezerek karıştırın.
- 5Üzerine balzamik sirke, doğranmış kırmızı biber ve kuru domatesleri ekleyip karıştırın.
- 6Bu harcı fırında kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine eşit olarak yayın, roka yaprağı ve pişmiş karidesleri üzerine yerleştirin.
- 7Son olarak sızma zeytinyağı gezdirip, toz parmesan peyniri serperek servis yapın.
Avokado ve Karidesli Bruschetta Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?