Tarif

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi

Kremanın eşsiz tadı geleneksel ile buluştu, bademli ekşi kremalı sütlaç tarifi...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 19
  • Kaydet

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
135 g pirinç
150 g toz şeker
20-25 g buğday nişastası
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
75 g toz badem
10 g vanilya

Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
  • Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
  • Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine aynı ölçülerde pirinç unu da koyabilirsiniz.)
  • Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ekşi kremayı ekleyin.
  • Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Sütlaç kaplarını içi bir miktar su dolu tepsilere yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Umm Ali Tatlısı Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
78B Görüntüleme
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
78B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
112B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.