Tarif

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 54
  • Kaydet

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bal kabağı
160 g Pınar Sütkrem
Pınar
1 adet soğan
150 ml Pınar Süt
Pınar
45 g un
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 l sebze suyu

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tereyağında kavurun.
  • Bal kabaklarını küp küp kesin, kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine sebze suyunu ilave edin ve pişirmeye bırakın.
  • Daha sonra el blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  • Ayrı bir tencerede unla kalan tereyağını kavurun.
  • Unun kokusu yok olunca üzerine sütü ekleyip karıştırın.
  • Karışımı bal kabaklı tencereye ekleyin ve tekrardan kaynatın.
  • Pişen çorbayı kaselere bölüştürün.
  • Sütkremi kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Soğuk Dövme Çorbası Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
49B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ezogelin Çorbası Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
434B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ebru Sağım
· 19.01.2021

Rengi neden kırmızı?