- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 42B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bal kabağı
1 adet soğan
45 g un
1 l sebze suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tereyağında kavurun.
- 2Bal kabaklarını küp küp kesin, kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
- 3Üzerine sebze suyunu ilave edin ve pişirmeye bırakın.
- 4Daha sonra el blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
- 5Ayrı bir tencerede unla kalan tereyağını kavurun.
- 6Unun kokusu yok olunca üzerine sütü ekleyip karıştırın.
- 7Karışımı bal kabaklı tencereye ekleyin ve tekrardan kaynatın.
- 8Pişen çorbayı kaselere bölüştürün.
- 9Sütkremi kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
60 Dakika
2-4 Kişilik