Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba, bal kabağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 42B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bal kabağı
160 g Pınar Sütkrem
Pınar
1 adet soğan
150 ml Pınar Süt
Pınar
45 g un
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 l sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yemeklik olarak doğrayın ve tereyağında kavurun.
  • Bal kabaklarını küp küp kesin, kavrulan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine sebze suyunu ilave edin ve pişirmeye bırakın.
  • Daha sonra el blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  • Ayrı bir tencerede unla kalan tereyağını kavurun.
  • Unun kokusu yok olunca üzerine sütü ekleyip karıştırın.
  • Karışımı bal kabaklı tencereye ekleyin ve tekrardan kaynatın.
  • Pişen çorbayı kaselere bölüştürün.
  • Sütkremi kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve sıcak çorbanın yanında servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Bağışıklık Güçlendiren Çorba Tarifi
47B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ebru Sağım
· 19.01.2021

Rengi neden kırmızı?