Tarif

Bamya Tempura Tarifi

Tempura, derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünleri ile yapılabilen bir Japon yemeğidir. Şiddetle öneririm.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Bamya Tempura Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 154
  • Kaydet

Bamya Tempura Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g orta boy bamya
35 g aktif ekşi maya
150 g tam buğday unu
200 ml Pınar Sade Soda
Pınar
4 g tuz
3-4 adet buz

Bamya Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve iyice kurutun. Bu işlemi birkaç saat öncesinden yapabilirsiniz.
  • Tempura için; ekşi maya, un ve sodanın çeyreğini (sıvıyı azar azar koymak gerekir) derince bir kase içinde birleştirip, çırpın. Boza kıvamını yakalamak için, gerekirse karışıma un veya biraz daha soda ekleyin. Kıvamı yakaladığınızda tuzunu ilave edin.
  • Derin bir tavaya bolca yağ koyun. Yağın iyice ısınması çok önemli unutmayın.
  • Kızartmaya başlamadan önce soğuk tempura karışımına 3-4 adet buz ekleyin ki kızartma sırasında karışım soğukluğunu korusun.
  • Bamyaları sapından tutup, hazırladığınız karışıma batırın ve doğruca kızgın yağın içine bırakın. Kızaran bamyalar tavanın üzerine çıkacaktır. Tavayı çok fazla bamya ile doldurup yağın ısısını kaybetmeyin.
  • Kızarmış bamyaları kağıt havlunun üzerine alın ve sıcak olarak servise hazır hale getirin.
  • İstediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.

Bamya Tempura Tarifi Püf Noktası

*Dilediğiniz farklı sebzelerle aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pancar Cipsi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Susamlı Mücver Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mini Pizza Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.