- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Blini Tarifi
Tarif
Blini Tarifi
Blini, Rusların milli yemeği olarak adlandırılan atıştırmalık bir yiyecektir. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıp servis edildiği için de çok tercih edilir.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 19B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g patates
2 adet yumurta
15 g esmer un
4 g tuz
2 g kabartma tozu
Süslemek için:
havyar
frenk soğanı
Nasıl Yapılır?
- 1Soyulmuş patatesleri doğradıktan sonra haşlayın. Bir çatal yardımı ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- 2Bir karıştırma kabına haşlanmış patates ve ekşi kremayı ilave edin ve bir süre karıştırın.
- 3Ardından yumurtaları da ilave ederek çırpma teli yardımı ile homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- 4Un, tuz ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
- 5Karışımın tamamını bir sıkma torbasına doldurun.
- 6Bir tavaya karışımdan dilediğiniz boyutlarda sıkın ve arkalı önlü pişirin.
- 7Pişen blinilerin üzerlerini ekşi krema, havyar ve frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?