- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Blini Tarifi
Tarif
Blini Tarifi
Blini, Rusların milli yemeği olarak adlandırılan atıştırmalık bir yiyecektir. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıp servis edildiği için de çok tercih edilir. Blini nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 20B
- 65
- Kaydet
Blini Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g patates
2 adet yumurta
15 g esmer un
4 g tuz
2 g kabartma tozu
Süslemek için:
havyar
frenk soğanı
Blini Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Soyulmuş patatesleri doğradıktan sonra haşlayın. Bir çatal yardımı ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- 2Bir karıştırma kabına haşlanmış patates ve ekşi kremayı ilave edin ve bir süre karıştırın.
- 3Ardından yumurtaları da ilave ederek çırpma teli yardımı ile homojen bir kıvam almasını sağlayın.
- 4Un, tuz ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
- 5Karışımın tamamını bir sıkma torbasına doldurun.
- 6Bir tavaya karışımdan dilediğiniz boyutlarda sıkın ve arkalı önlü pişirin.
- 7Pişen blinilerin üzerlerini ekşi krema, havyar ve frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Blini Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı

15 Dakika
2 Kişilik