Tarif

Blini Tarifi

Blini, Rusların milli yemeği olarak adlandırılan atıştırmalık bir yiyecektir. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıp servis edildiği için de çok tercih edilir. Blini nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 20B
  • 65
  • Kaydet

Blini Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g patates
650 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 adet yumurta
15 g esmer un
4 g tuz
2 g kabartma tozu
Süslemek için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
havyar
frenk soğanı

Blini Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soyulmuş patatesleri doğradıktan sonra haşlayın. Bir çatal yardımı ile ezerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Bir karıştırma kabına haşlanmış patates ve ekşi kremayı ilave edin ve bir süre karıştırın.
  • Ardından yumurtaları da ilave ederek çırpma teli yardımı ile homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • Un, tuz ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
  • Karışımın tamamını bir sıkma torbasına doldurun.
  • Bir tavaya karışımdan dilediğiniz boyutlarda sıkın ve arkalı önlü pişirin.
  • Pişen blinilerin üzerlerini ekşi krema, havyar ve frenk soğanı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Blini Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Soğan Halkası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Pratik Domatesli Bruschetta Tarifi
27B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Hurmalı Enerji Topları Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Uliana İakovenko
· 19.02.2021

Bir Rus olarak böyle bi tarif ilk defa görüyorum... Havyarla sunulur dogru ama blini bu şekilde değil.. 🤔🤔