- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Tarif
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Hazır yufka kullanarak pratik bir şekilde yapılan cevizli ev baklavası, hem zaman kazandıran hem de lezzetinden ödün vermeyen bir alternatiftir. Pratik bol cevizli ev baklavası tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 20B
- 108
- Kaydet
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet balavalık yufka
300 g ceviz içi
300 ml su
500 g toz şeker
5-6 damla limon suyu
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca altını kısıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- 2Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin ve kenarı alın.
- 3Cevizleri çok iri olmayacak şekilde kırın.
- 4Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.
- 5Ardından yufkanın her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştirin.
- 6Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.
- 7Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın.
- 8Tepsiye dizmiş olduğunuz yufkaları 4 cm genişliğinde kesin.
- 9Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün.
- 10200 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- 11Fırından çıkan sıcak baklavaya, soğutulmuş şerbeti eşit olarak dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.
- 12Dinlenen cevizli baklavayı dilediğiniz gibi servis edin.
Cevizli Ev Baklavası Tarifi Püf Noktası
*Dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.

Elif Çıtak
Şef
3.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.