Tarif

Çikolatalı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?

Herkesi kendinize hayran bırakacağınız, bol çikolatalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Çikolatalı cheesecake yapımı ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 18B
  • 138
  • Kaydet

Çikolatalı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır? Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
200 g kakaolu bisküvi
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
Cheesecake Harcı için:
500 g Pınar Choco Labne
Pınar
150 g toz şeker
50 g Pınar Krema
Pınar
4-5 adet orta boy yumurta
40 g mısır nişastası

Çikolatalı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Bir tavada tereyağını yakmadan eritin. Kakaolu bisküviler ile rondodan iyice geçirin.
  • Karışımı bir cheesecake çemberinin tabanına sıkıştırarak ve düzleştirerek eşit olarak yayın.
  • Cheesecake Harcı için: Bir mikserde Pınar Choco Labne, toz şeker ve kremayı düşük devirde homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yumurtaları tek tek ilave edin, ardından mısır nişastasını ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
  • Bu karışımı cheesecake taban malzemesinin üzerine ilave edin.
  • 130°C fırında 50 dakika pişirin.
  • Püf Noktası: Pişirirken fırının buhar ayarı %30 olarak ayarlanmalıdır. Buhar ayarı yoksa fırının tabanına içi su dolu bir kap yerleştirebilirsiniz.
  • 50 dakikanın sonunda cheesecake’i fırından alın ve pişip pişmediğini anlamak için kalıbı hafif sallayın. Jölemsi bir titreme görülmesi piştiğinin göstergesidir.
  • Soğuma esnasında çatlamasını ve kalıba tutunmasını engellemek için kenarlarını düz bir bıçak yardımı ile ayırın.
  • Cheesecake oda sıcaklığına geldikten sonra minimum 8 saat +4°C’de dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Üzerini dilediğiniz meyveli sos ile doldurabilir, çikolata parçaları serperek süsleyebilirsiniz.

Çikolatalı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır? Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Cheesecake pişirirken fırının buhar ayarı %30 olarak ayarlanmalıdır.
*Buhar ayarı yoksa fırının tabanına içi su dolu bir kap yerleştirebilirsiniz.
*Yaklaşık 18-20'cmlik orta boy bir cheesecake kalıbı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cotton Soft Cheesecake Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Orman Meyveli Cheesecake Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karpuzlu Cheesecake Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.