- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Tarif
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Lezzetli ve yapımı ile bir o kadar eğlenceli kütük pasta tarifi. Çikolatalı kütük pasta tarifinin püf noktaları için tıklayın!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
5 g vanilin
Çikolata Kreması için:
100 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 bitter çikolata
Arası için:
250 g toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
- 2Çırpıcı yardımı ile yaklaşık 7 dakika kadar çırpın.
- 3Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp,150°C fırında 40 ile 45 dakika arası kontrollü pişirin.
- 4Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
- 5Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
- 6Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
- 7Kaynayan krem şantili karışıma şekerli yumurtayı ekleyin.
- 8Bitter çikolatayı da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan pandispanya kekinin arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp Antep fıstığıyla kaplayın.
- 10İsterseniz pastanızın dışını şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde de süsleyebilirsiniz. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.