Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi

Lezzetli ve yapımı ile bir o kadar eğlenceli kütük pasta tarifi. Çikolatalı kütük pasta tarifinin püf noktaları için tıklayın!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
5 g vanilin
Çikolata Kreması için:
150 g Pınar Krem Şanti
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
100 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 bitter çikolata
Arası için:
250 g toz Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
  • Çırpıcı yardımı ile yaklaşık 7 dakika kadar çırpın.
  • Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp,150°C fırında 40 ile 45 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
  • Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
  • Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın.
  • Kaynayan krem şantili karışıma şekerli yumurtayı ekleyin.
  • Bitter çikolatayı da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pandispanya kekinin arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp Antep fıstığıyla kaplayın.
  • İsterseniz pastanızın dışını şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde de süsleyebilirsiniz. Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Yılbaşı Pastası Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bol Çilekli Pasta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Meyveli Pasta Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.