- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çikolatalı Mousse Tarifi
Tarif
Çikolatalı Mousse Tarifi
Ağızda eriyen bol çikolatalı pratik mousse (köpük çikolata) tarifi nasıl yapılır? Az malzemeli, çok lezzetli mousse (mus) yapmanın püf noktaları nelerdir?
Paylaş
- 27B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g bitter çikolata
50 g sütlü çikolata
5 ml vanilya özütü
Nasıl Yapılır?
- 1İnce kıyılmış çikolataları ve 50 ml kremayı benmaride eritin ve kenara alın.
- 2250 ml soğuk kremayı mikser ile çırpın. Vanilya özütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- 3Oda ısısına gelen çikolatayı 3 kerede çırpılmış kremaya ekleyin. Spatula ile söndürmeden karıştırın. Tamamen homojen kıvam alınca servis edeceğiniz kuplara alın.
- 4Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra, üzerine çırpılmış krema veya çikolata rendesi ekleyerek servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?