- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Çıntar Kavurma Tarifi
Tarif
Çıntar Kavurma Tarifi
Doğanın eşsiz lezzetlerinden biri olan çıntar mantarı, kavurma tarifiyle sofralarınıza geliyor! Zeytinyağı ve soğanla birleşen çıntarların yoğun aroması, kısık ateşte pişirilerek daha da belirginleşiyor. Sarımsağın lezzet kattığı ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak ya da tek başına hafif bir öğün olarak tercih edebileceğiniz çıntar kavurma, doğadan gelen bir lezzet şöleni! 🍄✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
- 1B
- 10
- Kaydet
Çıntar Kavurma Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g çıntar mantarı
60 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2-3 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
Çıntar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Çıntarların üzerindeki toprağı temizleyin. Mantarın büyüküğüne göre, küçük boy çıntarları bütün olarak kullanın. Orta ve büyük boy çıntarları ise 2-3 parçaya bölerek iri dilimler halinde hazırlayın.
- 2Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve mantarları ekleyerek, suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
- 3Soğanları yemeklik doğrayın ve mantarların üzerine ilave edin kısık ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
- 4Sarımsakları ezin ve soğanların üzerine ekleyerek soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin. Çıntar kavurma tarifi servise hazır. Afiyet olsun!
Çıntar Kavurma Tarifi Püf Noktası
Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.