- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Crackle Kurabiye Tarifi
Paylaş
- 15B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g un
50 g kakao
4 g kabartma tozu
bir tutam tuz
100 g toz şeker
100 g esmer şeker
1 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
1 paket vanilya
180 g eritilmiş bitter çikolata
Dışını Bulamak için:
35 g toz şeker
120 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta mikserleyerek kenara koyun.
- 2Çikolatayı benmari usulü eritin.
- 3El tipi bir mikser veya bir stand mikseri kullanarak; geniş bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri orta hızda, daha sonra yüksek hızda krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip yüksek devirde çırpmaya devam edin. Kabın kenarlarını ve altını gerekirse bir kazıyıcı (mika) yardımı ile kazıyın.
- 4Üzerine kenarda beklettiğiniz elenmiş kuru malzemeleri ekleyip düşük hızda harç birleşene kadar karıştırın, ardından benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edip çırpın. Kurabiye hamuru kalın ve yapışkan olacaktır.
- 5Hamurun üzerini streç filmle kapatıp en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
- 6Soğuduktan sonra buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Bu süre zarfında fırını 177°C’ye ayarlayın. 2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin.
- 7Her biri ceviz büyüklüğünde olacak şekilde hamurdan parçalar koparıp hızlıca yuvarlayın. Her bir topu toz şekerde çok hafif yuvarlayın, ardından pudra şekerine nazikçe bulayın.
- 8Fırın tepsilerine aralarında birer boşluk olacak şekilde yerleştirin ve 11-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Pişerken hamur yayılacaktır) Not: Dilerseniz iki tepsiyi ayrı ayrı pişirebilirsiniz. Bir tepsi fırında pişerken kalan harcı yine buzdolabına kaldırabilir, ilk tepsi piştikten sonra ikinci tepsiyi hazırlayabilirsiniz.
- 9Pişen kurabiyeleri fırın tepsisinde 5 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın. Tamamen soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Esra Tokat
M.E.B (Milli Eğitim Bakanlığı)Pasta ve Tatlı Yapımı & Ekmekçilik Eğitmen Şef 🍰🍞
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
4-6 Kişilik